Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56948766    








Honlapkeszites

Mi lesz a harminc napos bérlettel?

A tömegközlekedési szolgáltatóknak május elsejéig kell gondoskodni a harminc napos bérletek bevezetésérõl – mondta minapi sajtótájékoztatóján Halász Gyula, a Szabad Demokraták Szövetsége helyi szervezetének ügyvivõje.

Emlékezetes: három évvel ezelõtt Halász Gyulának, most pedig Horváth Istvánnak volt egy képviselõi indítványa, amelyben a több városban már meghonosított harminc napos autóbusz-bérletjegyek bevezetését kezdeményezték. Utóbbi úgy tudja: májustól sor kerül az új típusú bérletjegy bevezetésére, amely a vásárlás idõpontjától függetlenül harminc napig használható lesz, ellentétben a mostanival, amely elsejétõl következõ hónap ötödikéig használható, függetlenül attól, hogy mondjuk, nyolcadikán, vagy tizedikén vásárolják – hiszen a többség ekkor kap fizetést. A Zala Volán illetékese, a helyi közlekedési üzem vezetõje, Horváth Ferencné azonban azt mondta: a város önkormányzata még nem egyeztetett velük e kérdésben.


Halász Gyula most azt firtatta: vajon lesz-e harmincnapos bérlet Nagykanizsán?
A képviselõ jelezte, bár három évvel ezelõtt a szolgáltató elvetette a javaslatát, a gazdasági tárca azonban vevõ volt rá, s rendeletileg kötelezte az önkormányzatokat arra, hogy május elsejéig valamennyi szolgáltatónak be kell vezetnie az újfajta bérletet. Ennek érdekében módosítani kell a helyi rendeletet is, ám az erre utaló szándéknak még nincs nyoma – mondta Halász Gyula.

A képviselõ szót ejtett a városunkba érkezett Sass-Brunner hagyatékról is, és sérelmezte, hogy a nagy értékû képek méltó, a közgyûjteményekre vonatkozó elõírásoknak is megfelelõ elhelyezésére még nincs koncepció. Azt javasolja a közgyûlés számára, hogy az elõzetes tervekkel ellentétben az Országos Egészségbiztosítási Pénztárnak a városi képtár helyett ajánlják fel az IKI megüresedõ épületét, s az elõbbi méltó helyszínéül szolgálna a Brunner-kiállításnak.

Horváth Attila



2008-04-11 08:16:30


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül