Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56948301    








Honlapkeszites

Kiskanizsai karitász a rászorulókért

A magányos, rászoruló idõs emberek testi segítésére és lelki gondozására alakult meg a közelmúltban a Sarlós Boldogasszony Katolikus Karitász – tájékoztatta lapunkat Dr. Joós Lászlóné, a csoport vezetõje, a városrész volt gyermek háziorvosa.

A püspök atya és Erdõs Géza kiskanizsai plébános ösztönzésére alakult meg a városrészben a Sarlós Boldogasszony Katolikus Karitász, amely elsõsorban az egyedül élõ, magányos idõs emberek segítését, testi-lelki istápolását tûzte ki célul.


– Szervezetünk csaknem negyven fõvel alakult meg a napokban – mondta érdeklõdésünkre Dr. Joós Lászlóné, a szervezõdés vezetõje. – Célunk, hogy a rászoruló idõseket fizikailag és lelkileg is segítsük, gondolok itt például az egészségi állapot ellenõrzésére, esetleg bevásárlásra, gyógyszer-íratásra, vagy éppen a lelki gondozásra, amit Császár Antalné hitoktató vállalt fel. Terveink szerint minden egyes utcában lesz aktivistánk, aki figyelemmel kíséri az ott élõ idõsek igényeit, sorsát, s ha úgy látja, hogy igény mutatkozik rá, akkor felajánlja a szolgálatainkat.

Dr. Joós Lászlóné azt tervezi, hogy elsõ körben mindenkit, aki a látókörükbe kerül, õ keres fel, s felméri a jelentkezõk igényeit, kinek, mire van szüksége. A késõbbiekben pedig Császár Antalnéval elõreláthatóan havi egy alkalommal fogadóórákat is tartanak, melyeken utóbbi lelki, hitéleti kérdésekben nyújt majd segítséget a rászorulóknak, s ezen alkalmak során, célzottan kerül sor majd az adományok kiosztására is. Dr. Joós Lászlóné azt mondja, vállalják bútorok, vagy nagyobb használati tárgyak kiközvetítését is, ugyanis egy-egy haláleset alkalmával sok minden válik feleslegessé, amit a háziak szívesen odaadnának másnak, mert általában csak a helyet foglalja.

Horváth Attila



2008-04-14 09:18:53


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül