Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892590    








Honlapkeszites

Több mint 4 ezer új munkahely jön létre a hazai kis- és középvállalkozásoknál

A Nemzetgazdasági Minisztérium februárban hirdetett pályázatot a mikro-, kis- és középvállalkozások számára munkahelyteremtõ beruházások támogatására. Zalából 19 vállalkozás szerepelt sikerrel, így 94 új munkahely létesülhet 157 millió forintos támogatással.
A támogatási program iránt az elmúlt évhez hasonlóan igen élénk érdeklõdés volt tapasztalható. A Nemzeti Foglalkoztatási Alapból rendelkezésre álló 10 milliárd forintos keretre a pályázatokat befogadó munkaügyi központokhoz 750 pályázat érkezett, 10,3 milliárd Ft támogatási igénnyel.


A pályázatok szigorú formai és tartalmi szûrését követõen végül 584 vállalkozás nyert el vissza nem térítendõ támogatást 4010 új munkahely kialakításához, 7,3 Mrd Ft értékben.

A támogatás egyúttal 6234 munkahely megõrzését is segíti, mert a pályázók vállalták, hogy a meglevõ létszámukat is megtartják további két évig. A vissza nem térítendõ támogatás elsõsorban új gépek, berendezések, mûszaki eszközök beszerzését, továbbá új létesítmények építését segíti.

A pályázat sikere bizonyítja, körültekintõ tervezéssel, átgondolt pályázati kiírással elérhetõ, hogy a források valóban oda jussanak, ahol a legnagyobb szükség van rá: olyan hazai kis- és közepes vállalkozásokhoz, ahol a támogatás nem talált pénz, és amely nélkül nem jöttek volna létre munkahelyek.

A pályázók között elõnyben részesültek a hátrányos helyzetû térségben mûködõ kkv-k, ennek is köszönhetõ, hogy az elnyert összeg 87,4 %-a az ország négy hátrányos helyzetû régiójába kerül.

A formai/tartalmi okok miatt elutasított vállalkozások írásban kapnak értesítést a munkaügyi központoktól.

KKV munkahelyteremtõ pályázati program zalai nyertesei:

Varga-Szárnyas Baromfifeldolgozó Kft., Naturholztechnik Termelõ és Szolgáltató Kft., KAROS-VET Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., SHS ELEKTRO Kft., Liftgenerál Ipari és Kereskedelmi Kft., 3 LP-Kanizsa Faipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., Kistari-Fa Termelõ, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., STÚDIÓ DEKOR Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.,Gellén & Gellén Kft., Reni-Haus Tanácsadó, Fejlesztõ és Humán Szolgáltató Kft., Gyuri-Szállás Vendéglátóipari Kft., SILKA Kft.,
Magnet-X 2000 Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., Varró István egyéni vállalkozó, KÓBOR Pince Kereskedelmi, Mezõgazdasági és Szolgáltató Kft., Perfekt Gold Centrum Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., Zebrano-Holz Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.,
Plinius Hungária Mérnöki, Ipari és Kereskedelmi Kft., Gépjármûjavító és Ipari Szolgáltató Kft.
 

Kanizsa



2012-06-06 11:29:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül