Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56891685    








Honlapkeszites

Déli autópálya - Kanizsán ülésezett az „M9” Térségi Fejlesztési Tanács

Nagykanizsán, a Vasemberház Dísztermében tartotta soron következõ 6. ülését az „M9” Térségi Fejlesztési Tanács. A tanácsülésen városunkat Karádi Ferenc alpolgármester képviselte.

A tanácstagok minõsített többségének támogató szavazatával elfogadták az SZMSZ-t, majd a Tanács munkatervét, ülésrendjét, a 2011. évi költségvetésének teljesítésérõl szóló beszámolót, a 2012. évi költségvetését és munkatervét. A tagok megerõsítették tisztségében Manninger Jenõ elnököt, valamint Dr. Fodor Tamás és Gyutai Csaba alelnököt. Horváth István helyére még nem érkezett javaslat, a következõ ülésen térnek vissza rá.


 A tagok kiegészítéssel elfogadták a M9 gyorsforgalmú út jelenlegi elõkészítettségérõl szóló elnöki beszámolót, majd a helyben felvett 8. pontként meghallgatták az út nyomvonalával kapcsolatos nagykanizsai észrevételeket.
Deák-Varga Dénes fõépítész arra kérte a Tanácsot, hogy fogadja el a tájékoztatót, és a jövõben álljon ki a térség jól felfogott érdekei képviseletében az M9 gyorsforgalmi út ügyében. A fõépítész felhívta a figyelmet arra, hogy Nagykanizsa önkormányzatának vezetése már régóta jelzi, hogy nem ért egyet, és szakmailag hibásnak tartja az országos gyorsforgalmi úthálózat fejlesztésének, és különösen ütemezésének koncepcióját.
Véleményük szerint az ütemezésben sokkal alárendeltebb utak kaptak prioritást. Amikor a ’90-es években megkezdõdött az M9-es építése, arról volt szó, hogy folytatódni is fog. A kaposvári elkerülõ út, valamint a szekszárdi Duna-híd megépülésekor beláthatónak tûnt a befejezése. Azóta azonban egy kapavágás sem történt, és most kiderült, hogy évtizedeket várhatunk rá. A megszólaló résztvevõk pozitívan fogadták a kanizsaiak észrevételét, és az volt a véleményük, hogy az M9-sel komolyabban kellene foglalkozni. Igaz, az is elhangzott a tanácsülésen, hogy a Területfejlesztési Tanácsnak túl sok eszköze nincs, csak lobbizó szervezet.
B.E.



2012-06-07 13:53:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül