Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56894498    








Honlapkeszites

Pályázat támogatás elnyerésére

Nagykanizsa Megyei Jogú Város Polgármestere pályázatot hirdet a 2012. évi támogatás elnyerésére.

A pályázat célja:
Nagykanizsa Megyei Jogú Város kulturális életének támogatása, Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyûlésének az önkormányzati támogatások rendjérõl szóló 23/2012. (IV.06.) önkormányzati rendelete alapján.


Pályázat tárgya:
"3. § (1) Támogatás kizárólag a szervezetek tevékenységi körével, céljaival összefüggõ tevékenységhez, programhoz nyújtható pályázat vagy egyedi kérelem alapján.
(2) Támogatás különösen az alábbi célokra nyújtható: a) a szervezetek mûködési kiadásainak támogatására; b) Nagykanizsa Megyei Jogú Város testvérvárosaihoz fûzõdõ kapcsolatainak fejlesztését szolgáló programok támogatására, c) a településen élõ rászorultak körében végzett karitatív munkára, esélyegyenlõség megteremtésére, d) közösségteremtést, közösségépítést, hagyományápolást szolgáló helyi rendezvények, kiadványok támogatására, e) a lakosság egészségvédelmét szolgáló programokra."

A pályázók köre: Nagykanizsán székhellyel (vagy telephellyel) rendelkezõ civil szervezetek, közalapítványok, költségvetési szervek.
A támogatás formája: vissza nem térítendõ, céljellegû és elszámolási kötelezettséggel terhelt, utófinanszírozású, a kért és megállapított támogatás max. 80 %-a elõleg formájában biztosítható.
Pályázati feltételek: a támogatás intenzitása maximum 80 % lehet, a szervezeteknek 20 %-os önrészt biztosítani kell. Az önrész lehet készpénz vagy közérdekû önkéntes munka.
A közérdekû önkéntes munka pénzösszegre történõ átváltása a civil szervezetek gazdálkodása, az adománygyûjtés és a közhasznúság egyes kérdéseirõl szóló 350/2011. (XII. 30.) kormányrendelet 4. § (5) bekezdésében szabályozott módon történik. Az átváltási mód a többi - nem civil szervezet - támogatottra vonatkozóan is alkalmazandó. A támogatás minimális mértéke 30 000 Ft, maximuma az 5 millió Ft-ot nem haladhatja meg. Egy pályázó egy alpontra egy pályázatot nyújthat be. Pályázni a 2012. évben megvalósuló tevékenységekre lehet. Nem jogosult mûködési támogatásra az a szervezet, amely a pályázati kiírás évében a költségvetési törvényben nevesítve vagy a Nemzeti Együttmûködési Alapból részesül mûködési célú támogatásban

Állami támogatási szabályok
Az Európai Unió mûködésérõl szóló Szerzõdés (a továbbiakban: EUMSZ) 107. cikk (1) bekezdése alapján gazdasági tevékenységnek minõsülõ közösségteremtéshez, közösségépítéshez, hagyományápolást szolgáló helyi rendezvényekhez, kiadványokhoz, nyújtott támogatás az EUMSZ 107. cikk (3) bekezdés d) pontja szerinti kulturális célú támogatásnak minõsül, amely az Európai Bizottság N 357/2007. számú határozatával (N 357/2007 sz. állami támogatás - Magyarország. Az Oktatási és Kulturális Minisztérium fejezeti kezelésû elõirányzatai és a Nemzeti Kulturális Alap; HL C 87/1, 2008.4.8.) összhangban nyújtható.

Rendelkezésre álló forrás: 19 000 000Ft

A pályázat benyújtása: a pályázatokat a város honlapjáról / www.nagykanizsa.hu / letölthetõ adatlapon egy példányban a Mûvelõdési és Sportosztályra kell benyújtani.

A pályázat kötelezõ mellékletei:
a.)a civil szervezet, alapítvány 30 napnál nem régebbi bírósági kivonata a szervezet nyilvántartási adatairól - eredeti példányban.
b.)A pályázó szervezet létesítõ okiratának a szervezet képviselõje által hitelesített másolata (amennyiben korábbi pályázathoz becsatolásra kerül és az nem módosult, úgy elegendõ e tényre utalni!).
c.)"NYILATKOZAT" a Közptv. szerinti összeférhetetlenség, illetve érintettség fennállásáról vagy hiányáról. Érintettség esetén "KÖZZÉTÉTELI KÉRELEM" a Közptv. 8.§ (1) bekezdés szerinti érintettségrõl.
d.)A pályázati cél megvalósításához szükséges, már rendelkezésre álló szerzõdések, nyilatkozatok, igazolások másolata
e.)Alakszerû meghatalmazás, amennyiben nem a szervezet bírósági kivonatban megjelölt képviselõje jár el a pályázati ügyintézés során.

A pályázat beérkezésének határideje: 2012. június 29.



2012-06-15 07:42:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül