Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892744    








Honlapkeszites

Kanizsai bútorgyárba fektet a Széchenyi Tõkebefektetési Alap

Két ütemben, összesen 53 millió forintot fektet a Széchenyi Tõkebefektetési Alap a nagykanizsai székhelyû Pálmöb Kft-be, mely immár húsz éve sikeresen mûködik. A befektetéssel az alap 34 százalékos részesedést szerez a szállodai bútorgyártásra specializálódott vállalkozásban.


A Széchenyi Tõkebefektetési Alap két ütemben, 53 millió forintos befektetéssel emeli meg a Pálmöb Asztalosipari Kft. tõkéjét, ezzel 34 százalékos részesedést szerezve a társaságban. A bútorgyártó Kft. a tõkeemelésbõl származó összeget a már elnyert szálloda-beruházási munkái sikeres megvalósítására, alkalmazotti létszámbõvítésre, valamint marketing tevékenysége erõsítésére fordítja.

 

Csuhaj V. Imre, a Széchenyi Tõkealap-kezelõ Zrt. igazgatóságának elnöke a döntést azzal indokolta, hogy az egyedi megrendelésre készülõ iroda- és szállodai bútorok piacán a magyar beszállítók sikerrel vehetik fel a versenyt a külföldiekkel, ráadásul egy erõs bázison tovább folytathatnak terjeszkedést olyan külföldi piacok felé is, ahol ár/érték arányban elõnyt élvezhetnek.

 

A nagykanizsai székhelyû Pálmöb Asztalosipari Kft. mintegy 70 százalékban szállodáknak szállít bútort, illetve közösségi terek asztalosmunkáit is kivitelezi, ezzel nemzetközileg is egyedi és különleges szolgáltatásportfoliót alakított ki. Tette mindezt annak ellenére, hogy a bútoripar az elmúlt három évben élte legmélyebb válságát, ennek során a hazai bútorgyártás mintegy 60 százalékkal esett vissza. A Pálmöb viszont a folyamatosan változó gazdasági és piaci környezetben is eredményesen zárta az elmúlt évet.

 

A cég számára nem ismeretlen a nehéz piaci környezet élménye, korábban is kényszerült már jelentõs irányváltásra: 2003-ban, másfél évtizedes stabil, növekvõ és jövedelmezõ beszállítói pozícióját vesztette el, mikor a Kanizsa Trend Kft. német tulajdonosa önálló gyártóbázist épített, felbontva beszállítói szerzõdéseit. A társaság korábban évi többszázas nagyságrendben gyártott elemes konyhabútorokat, késõbb a jó minõségû, közepes árfekvésû szériagyártmányok mellett exkluzív kivitelezésû székeket és asztalokat is felvett termékpalettájára.

A kereslet hirtelen megszûnésére már akkor is elõremeneküléssel reagáltak: a konyhai és hálószobai bútorokon, valamint az az irodai, orvosi és kollégiumi megrendeléseken túl egyre inkább a különleges, egyedi, magas minõségi elvárások kielégítése irányába mozdultak: wellness-szállodáknál szereztek értékes referenciákat. Ezután könnyedén vehették fel a kapcsolatot osztrák, német, holland partnerekkel.

 

Páli Attila, a Pálmöb Asztalosipari Kft. ügyvezetõ igazgatója elmondta, hogy a mostani továbblépést a külföldi megrendelések folyamatosságában valamint azok spektrumának kiszélesítésben látják, ezt tudatos és célzott marketing-tevékenységgel szeretnék megtámogatni.

A döntéssel kapcsolatban Páli László, a Pálmöb Asztalosipari Kft. társtulajdonosa elmondta, hogy a hitelpiaci válság közepén eszükbe sem jutott a hitelfelvétel gondolata, azonban a megrendelések kielégítésére valamint a minimum 4 fõs munkaerõ bõvülés fedezetére ideális megoldásnak bizonyult a Széchenyi Tõkebefektetési Alap tõkéjének bevonása.

Forrás: Privátbankár - Fatáj Online

 



2012-06-16 12:22:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül