Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892687    








Honlapkeszites

Olasz cég vásárolt területet az Ipari Parkban - Száz embernek ad kenyeret

A DAB Production Hungary Kft., mely motorikus vízszivattyúk tervezésével, gyártásával és forgalmazásával foglalkozik, több hektárnyi területet vásárolt a nagykanizsai Ipari Parkban. Az adásvételi szerzõdést Cseresnyés Péter polgármester és Paolo Mario Menon cégvezetõ írták alá. A tervek szerint jövõ év márciusában gyártják majd le az elsõ szivattyút.

– Az olaszországi cég úgy döntött, hogy Nagykanizsán egy leányvállalatot alapít – kezdte a sajtótájékoztatót a polgármester. A tervek szerint, a három éves program eredményeképpen megvalósuló gyáregységben több mint 100 embert foglalkoztatnak majd.
 


A városunkba települõ céget Paolo Mario Menon mutatta be. Elmondta, cégük a piacon vezetõ szerepet tölt be a szivattyúk gyártásában és forgalmazásában, melyeket ipari célokra és otthoni felhasználásra állítanak elõ. Többek közt a Dél-Afrikai Köztársaságban és Kínában is található létesítményük.
Az Ipari Parkban 27 ezer négyzetméter terület került eladásra, mely 15 ezer négyzetméter gyáregység befogadására lesz alkalmas. A kivitelezést, mely több mint 1 milliárd forintból valósul meg, ez év augusztusában kezdik, a gépeket 2013 januárjában telepítik, és várhatóan jövõ év márciusában már legyártják az elsõ szivattyút.
A nagykanizsai gyárban összeszerelõ egységet, fröccsöntõ, illetve fémmegmunkáló üzemet valósítanak meg. Az elsõ termelési ütemben 50 ezer darab szivattyút gyártanak, a teljes évben pedig 200 ezret, mely szám a harmadik évre már elérheti a 600 ezer darabot is. A Városunkban elõállított termékek többségét Európában értékesítik, de kerül belõlük majd az oroszországi piacra is.
A cégvezetõ hozzátette, többek között azért esett Nagykanizsára a választásuk –mellyel jó kapcsolatot ápoltak már korábban is –, mert közel található Padovához, mindössze 500 kilométerre. Városunkban kedvezõek a feltételek, és információik szerint könnyen találnak jól képzett, angolul kiválóan beszélõ szakembereket, munkatársakat.
 

V.M.



2012-06-20 16:49:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül