Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892098    








Honlapkeszites

Vállalkozóknak az OTP-rõl

Vállalkozók részére szervezett ankétot az OTP Bank Nyrt. a Medgyaszay Házban, amelyen – természetesen – a pénzintézet termékeit és szolgáltatásait ajánlották a megjelentek figyelmébe.

Elsõként Fábián Balázs, az OTP Bank Nyrt. ügyvezetõ igazgatója lépett a mikrofonhoz és köszöntötte a szép számban megjelent vállalkozókat, majd Marton István polgármester az önkormányzat vállalkozásokat támogató intézkedéseirõl számolt be. Elmondta, az új önkormányzat már létének második hónapjában mentesítette az iparûzési adó megfizetése alól az éves 2,5 millió forint adóalap alatti vállalkozásokat, amely a helyi vállalkozók mintegy kétharmadát jelenti. Az intézkedés költségvetési szinten több mint harmincmillió forint bevételkiesést okoz. Ugyanakkor támogatják a munkahelyteremtést is, idén harmincöt millió forintot szánnak e célra. A támogatás pályázat útján igényelhetõ, mértéke félmillió forint minden egyes új munkahely után, melynek fenntartását két évig kell vállalnia a pályázónak.


A polgármester hozzátette: az adófizetési morál kiváló Nagykanizsán. Marton István jelezte azt is, korrekt és kiegyensúlyozott a város és az OTP kapcsolata – amúgy az önkormányzat adósságállománya kétharmadát hitelezi a bank.

A bank képviseletében ezt követõen Kelemen Zoltán a pénzintézet 2006-os megújulásáról beszélt. Elmondta, az OTP Bank üzletpolitikájában fontos szerepet kapnak a vállalkozók, legfõképpen a kis- és középvállalkozások, amelyek esetében nem áll fenn a gyors áttelepülés veszélye, így általában a helyi gazdaság biztos pontjai. Ezen ügyfeleik minél hatékonyabb kiszolgálása érdekében egy új üzletágat is létrehoztak.

A Privát Bank szolgáltatásokról Gazsó Gábor ejtett szót, s jelezte: az elmúlt öt évben ez az egyik legdinamikusabban fejlõdõ üzletággá vált.

Berkesi Roland, az OTP Hungaro-Projekt Kft. ügyfélkapcsolati tanácsadója az igénybe vehetõ aktuális uniós pályázatokat és a cég tevékenységét ismertette. Elmondta, az OTP Hungaro-Projekt Kft. szaktanácsadást, különbözõ pályázatok menedzselését vállalja, a 2007-ben beadott pályázati anyagok mindegyike sikeres volt. Ügyfeleik közé tartoznak az ipari- mezõgazdasági vállalkozók, illetve önkormányzatok.

A jelenleg igénybe vehetõ pályázatok sorában a Gazdasági Operatív Program mûszaki-technológiai fejlesztéseket célzó pályázati kiírásait, valamint az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében a mezõgazdasági vállalkozások fejlesztésére meghirdetett pályázati lehetõségeket említette.

Horváth Attila



2008-04-17 08:36:07


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül