Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56948711    








Honlapkeszites

Befejezõdtek a városrehabilitáció I. ütemének kivitelezési munkálatai

A mai napon megtörtént a Magyar utca- Petõfi utca összekötése, valamint az Erzsébet tér rekonstrukciója elnevezésû projektelem mûszaki átadás-átvételi eljárása.

A városrehabilitációs program kivitelezési munkálatai a Huszti téri körforgalom, a Zrínyi Miklós utca - Teleki utcára történt kikötése után az utolsó állomásukhoz értek. A Magyar utca – Petõfi utca összekötésében meghosszabbodott az Arany János utca és a Királyi Pál utca. Megújultak a járda és az útburkolatok, és õshonos fák is elültetésre kerültek a projektben. A mai napon átadandó teljes útszakasz hossza 950 méter.


 Az Erzsébet tér rekonstrukció munkálatai 2011. március 1. napon kezdõdtek meg. A megvalósítással egy idõben a tér környezetét is érintõ csatornaprojekt kivitelezési munkái is kezdetét vették. A tér egyszeri rombolási- építési folyamatának összehangolása miatt a befejezési határidõ 2012. június 30. napra módosult.
A munkálatok befejezését követõen az Erzsébet tér egy nyüzsgõ találkozási pont lehet az itt élõk, és az ide látogatók életében. A tér déli részén a megújult szökõkút, mely látvány elemekkel hûsíti a teret, valamint az Erzsébet királyné szobra található. A tér középsõ része funkcionálhat majd valódi rendezvénytérként. Itt kerültek elhelyezésre a közvilágításról mûködõ világító ülõ bútorok, az órákkal ellátott zenepavilon, valamint a kanizsai vár és város makett, mely éjszaka kivilágítva tekinthetõ meg.
A Vásár utcával szemben található a Testvérvárosok kútja, mely ivókútként mûködik, így pótolva egy korábbi hiányosságát a térnek.
A tér felsõ harmada fásított, inkább park, mint tér funkciójú terület, ahol a Török kút helyére a restaurált Szentháromság szoborcsoport került az elemek eredeti színeinek bemutatásával. A terület rekonstrukciója során, illeszkedve a tér stílusához lecseréltük a telefonfülkét, a tûzcsapokat, a kandelábereken a városrehabilitáció által Kanizsáról elnevezett háromágú zászlótartókat helyeztünk el. A város karácsonyfájának, valamint a rendezvény sátornak a rögzítõ elemeit is elhelyeztük a burkolatban, továbbá a rendezvények elektromos ellátásához is kiépítettük a villamos hálózatot. A fejlesztések eredményeként a tér forgalmi terhelése jelentõsen csökkenhet, hiszen a Magyar utca felé a térrõl egyirányúvá válik a forgalom.

Nagykanizsa Megyei Jogú Város funkcióbõvítõ fejlesztése – Belvárosi akcióterületi terv Projektazonosító: NYDOP–3.1.1/B-2009-0004

Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt. Városfejlesztési Divízió



2012-06-29 13:00:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül