Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892844    








Honlapkeszites

Készülnek a tervek a temetõfejlesztésre

Nagyméretû jármûszerelvény és több munkagép érkezett a Tripammer utcai központi temetõhöz hétfõn délután. A temetõkert délkeleti sarkában tavaly megkezdett zöldhulladék-feldolgozást követõen most az évtizedek alatt felhalmozódott, több száz köbméternyi mûkõ- és betonhulladékot dolgozzák fel, adott tájékoztatást Gáspár András, a Via Kanizsa Városüzemeltetõ Nonprofit Zrt. vezérigazgatója.


 – Miért választották a helyszíni feldolgozást?
– Felmértük annak lehetõségét is, hogy a bontott anyagot, a temetõbõl kiszállítva, külsõ feldolgozóhelyen zúzzuk be, azonban arra a megállapításra jutottunk, hogy a feldolgozó gép helyszínre szállításával sokkal kisebb terhelésnek tesszük ki a környezõ utakat, mintha a nyersanyagot akár több tíz fordulóval hordtuk volna ki. Bízunk abban, hogy a terveink szerint néhány napig tartó feldolgozás zajhatása a környékbeli lakóknak nem okoz jelentõs kellemetlenséget.
– Mi történik a zúzott törmelékkel?
– A feldolgozás után egyelõre a helyszínen deponáljuk az útépítéskor alaprétegként hasznosítható anyagot. A késõbbiekben döntünk arról, hogy mely utak burkolásánál használjuk majd fel.
– Mi történik a géplánc távozása után?
– Mivel a nagyméretû és nagy tömegû eszköz szállítására a temetõ belsõ úthálózata alkalmatlan, ezért a munkaterületet az Erdész utca felõl kellett megközelítenünk. Az önkormányzati útszakaszon esetlegesen keletkezõ károkat természetesen soron kívül helyreállítjuk. Már megkezdõdött a temetõfejlesztési koncepció elõkészítése, amelyben új sírhelytömbök kijelölése mellett új temetkezési módok (szóró-, bemosó parcella, alacsony sírhantos sírhelytömb kialakítása) is szerepelnek. A törmelék-feldolgozás helyén, az eddig „hátsó udvarként” kezelt területen pedig igyekszünk megteremteni a temetõüzemeltetés mûszaki hátterét. Ez új mûszaki bejárat kialakításával és egyéb infrastrukturális beruházásokkal jár. Munkatársaimmal közösen igyekszünk valamennyi beavatkozásunkat úgy szervezni, hogy a temetõlátogatókat, temetési szertartásokat és a szomszédos utca lakóit a lehetõ legkevésbé zavarjuk.



2012-07-05 11:16:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül