Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892467    








Honlapkeszites

Visszajegyzik a Lotus Therme Hotel & Spa Kft. tulajdonjogát Hévízen

Visszajegyzik a Lotus Therme Hotel & Spa Kft. tulajdonjogát Hévízen a korábbi Rogner Hotelben; a Fõvárosi Ítélõtábla kihirdette erre vonatkozó jogerõs ítéletét.


A Lotus Therme Hotel & Spa Kft. az MTI-hez eljuttatott csütörtöki közleményébõl kiderül, hogy a Fõvárosi Ítélõtábla július 3-án kihirdetett másodfokú jogerõs ítéletével helybenhagyta a Fõvárosi Bíróság elsõfokú ítéletét abban a perben, amelynek tárgya a hévízi Lotus Therme Hotel, egykori nevén Rogner Hotel tulajdonjoga volt.
A szálloda tulajdonjoga körüli vita 2010-ben indult, a most jogerõsen befejezõdött pert a szálloda-komplexum tulajdonosa a Lotus Therme Hotel & Spa Kft. indította a CIB Bank Zrt.-vel szemben. A pénzintézet 2010 júniusában arról tájékoztatta az MTI-t, hogy felmondták a hévízi Rogner Hotel hitelszerzõdését, miután többszöri kísérlet után sem sikerült a szálloda elõzõ tulajdonosait rábírni az érvényes finanszírozási szerzõdés betartására.
Mickiewicz Zoltán, a Lotus Therme Kft. ügyvezetõ igazgatója akkor arról tájékoztatta az MTI-t, hogy cégének sem tõke-, sem kamattartozása nem volt, ennek ellenére a finanszírozó bank elzárkózott minden ésszerû kompromisszumtól. "A CIB Bank Zrt. a jogállami szokások durva megsértését megvalósító módszereket alkalmazva foglalta el a szállodát" - írta a Lotus Therme Kft.
A cég csütörtöki közleménye szerint keresetük lényege az volt, hogy a bank által létrehozott adásvételi szerzõdések érvényesen nem jöttek létre, semmisek. A jogerõs ítélet helybenhagyta az elsõfokú bíróság korábbi döntését, és elrendelte az eredeti állapot helyreállítását, tehát a Lotus Therme Hotel & Spa Kft. tulajdonjogának visszajegyzését az ingatlan-nyilvántartásba - áll a közleményben.
A jogerõs ítélet kihirdetésekor elmondott szóbeli indokolás szerint a Fõvárosi Ítélõtábla osztotta a felperes és az elsõfokú bíróság álláspontját, miszerint érvényes adásvételi szerzõdés hiányában az ingatlanok tulajdonjoga sem szállt át a pénzintézetre. Az ingatlanok tulajdonjogát a CIB valójában soha nem szerezte meg. Az ítélettel szemben nincs helye fellebbezésnek - hangsúlyozza a cég a közleményben.
A Lotus Therme Hotel & Spa Kft. úgy véli, "az ítélet új színben tünteti fel a CIB Bank magatartását mely során 2010 nyarán biztonsági emberek tucatjaival foglalta el a szállodát, ezzel óriási kárt okozva az ingatlan jogos tulajdonosának".
A CIB Bank az MTI megkeresésére a hírt nem kívánta kommentálni, mivel "hivatalos, írásos értesítést nem kapott a bank errõl".

 

MTI - Kanizsa



2012-07-05 18:48:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül