Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56948679    








Honlapkeszites

Ünnepeljünk együtt!

Mint emlékezetes, XVI. Benedek pápa követe, Juliusz Janusz apostoli nuncius 2010 õszén megtisztelte jelenlétével városunkat, s a tavaszi választás eredményére utalva kijelentette: Örüljünk annak, hogy Magyarország is követni akarja most Isten megbecsülésének az útját a közéletben.
Ezen az úton jelentõs mérföldkõ az idei év.
 


Január 1-jén életbe lépett új Alaptörvényünk, melynek elsõ mondata: Isten, áldd meg a magyart! Mint bizonyára emlékeznek rá, kapott érte az ország hideget-meleget. Bizonyos vádlók vádja nekünk dicsõségünk – mondta hasonló esetre az ókori szerzõ. Ugyancsak januárban Magyarország miniszterelnöke az Európai Parlamentben idézte Robert Schumannt: Európa vagy keresztény lesz, vagy nem lesz. Nagyon sokan voltunk, akik büszkék voltunk ezért Orbán Viktorra. Itt Nagykanizsán pedig Bethlen-évet tartunk, melynek méltán népszerû jelmondata: És ha jobban, sokkal jobban fogjuk szeretni egymást a közös alkotó munkában, úgy meg tudjuk menteni ezt a szerencsétlen magyar hazát.
Mindez együtt magától értetõdõvé teszi, miért kezdeményezzük, hogy idén augusztus 20-án elevenítsük föl a Város Miséje hagyományát. Ünnepeljük együtt Szent Istvánt! Szabadtéri misével, ott, ahol évekig tartottuk, az Alsótemplom keleti oldalán. A városnak ez a legrégibb temploma a hajdani kanizsai vár köveibõl is épült. Az apostoli nuncius elõbb idézett beszédével szólva: Istennek, a vallásnak joga van arra, hogy jelen legyen a nemzet életében, az iskolákban, a hivatalokban, az állam lelkiismeretében. Nyúljunk vissza ahhoz a kanizsai hagyományhoz, hogy Szent István ünnepén este ez az egyetlen mise, ide gyülekezik mindenki a városból.

Hívunk és várunk minden kanizsait 2012. augusztus 20-án 18 órára az Alsótemplom keleti oldalához, a Város Miséjén ünnepeljük együtt Szent Istvánt!

Cseresnyés Péter Nagykanizsa Megyei Jogú Város Polgármestere
Horváth Lóránt plébános



2012-07-08 07:48:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül