Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56894435    








Honlapkeszites

Befejezõdött a nagykanizsai fõtér rehabilitációja

A nagykanizsai Erzsébet tér felújításának végeztével és több belvárosi utca összekötésével lezárult a nagykanizsai belváros 1,5 milliárd forintból megvalósított rehabilitációja, a fõtér avatóját csütörtök este tartják - tájékoztatta a Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt. városfejlesztési divíziójának vezetõje kedden az MTI-t.

Horváth István elmondta: a Magyar utca és a Petõfi utca összekötése, valamint az Erzsébet tér rekonstrukciója volt az utolsó két eleme a belvárosi munkálatoknak, amelynek programjában korábban már átadták a Huszti téri körforgalmat, valamint a Zrínyi Miklós utca és a Teleki utca összekötését. A megújult Erzsébet teret csütörtök este avatják fel zenés program kíséretében.


A több mint 1,5 milliárd forint értékû beruházás keretében - amelybõl mintegy 900 millió forint európai uniós támogatás - tavaly márciusban kezdõdött meg az Erzsébet tér felújítása. Az eredetileg tavaly októberre tervezett átadási határidõ azonban nyolc hónapot csúszott, mert a tér területét is érintõ - Nagykanizsát és agglomerációját lefedõ - több, mint 11 milliárd forintos csatorna-beruházás kivitelezési munkáival is összehangolták az átalakítást.
A június 30-ra elkészült fõtéren új szökõkút épült, a középsõ területet pedig rendezvénytérnek alakították át. A téren látható Erzsébet királyné szobra, az egykori kanizsai vár és város makettje és a Testvérvárosok kútja.
Az Erzsébet tér északi, parkosított területére helyezték vissza az évszázadokkal korábban itt állt - a Kossuth térrõl visszaköltöztetett - 300 éves Szentháromság szobrot.
Horváth István hozzátette: a 19 ezer négyzetméternyi téren a közlekedési rend is megváltozott a belváros készülõ forgalomcsillapításához igazodva. A Fõ utcáról a Magyar utca felé egyirányúvá vált a forgalom, a korábbi központi parkolóhelyek helyett pedig a tér szélein körben alakítottak ki új autóbeállókat.
Miután a város környékét is érintõ csatorna-beruházás még nem fejezõdött be, ezért egyelõre a nagykanizsai Erzsébet térre vezetõ utcák felújítása sem zárult le. A beruházó Nagykanizsai Regionális Szennyvíztársulás az MTI-vel kedden azt közölte, hogy az utcák ideiglenes helyreállítása a jövõ héten kezdõdik.
A Fõ utca, a Vásár, a Rozgonyi és a Magyar utca részleges burkolása a jövõ héten kezdõdik el, hogy a jármûforgalom újból elindulhasson. A beruházó közlése szerint valamennyi, most még részben vagy teljesen lezárt, felbontott utca végleges helyreállítása az õsz elején várható.

MTI- Kanizsa



2012-07-17 12:13:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül