Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56949461    








Honlapkeszites

Klímakörút 2008

A klímaváltozás elleni harc jegyében a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium 2008. április 22-én Klímanapot szervezett Keszthelyen és Nagykanizsán.

A zöld tárca a 2008-as évben kiemelt, pártok felett álló, nemzeti ügyként kezeli az éghajlatváltozás problémáját.
A Föld éghajlata folyamatosan melegszik, túlnyomórészt az emberiség által egyre növekvõ mennyiségben kibocsátott üveghatású gázok következtében. Ha most nem állítjuk meg a folyamatot, akkor belátható idõn belül végérvényesen megváltozik a Föld és az, amit ma emberi életnek nevezünk. Csak rajtunk múlik, hogy gyermekeink, unokáink élhetõ világot örökölnek-e. Az utolsó órában vagyunk, de minden egyes ember tehet azért, hogy a világ megmaradjon olyannak, amilyennek most ismerjük.


A tavaszi lakossági fórum legfõbb célja volt, hogy az emberekben tudatosítsa az éghajlat változásának tényét, valamint egyszerû tanácsokkal, tippekkel segítse az állampolgárokat, megmutatva, mit tehetnek az egyes emberek a saját környezetükben annak érdekében, hogy Magyarország sikeresen csökkentse a klímaváltozás hatásait és a globális felmelegedést gyorsító üvegházhatású gázok kibocsátását.

Kovács Kálmán a KvVM államtitkára kanizsai körútja során részt vett a Honvéd Kaszinóban megrendezett nemzetközi gyermekraj-kiállítás megnyitóján, majd a Kaán Károly Környezetvédelmi Egyesület és a Zrínyi Miklós Általános Iskola közremûködésével fát ültetett a Sétakertben. Ezt követõen az Eötvös téren felállított sátorban megnyitotta a lakossági programot.
Egy tudós szavait idézve kiemelte, a földtörténet lezajlott idõszakaiban sok hasonló klímaváltozás volt, egy dolgot azonban tudomásul kell venni: ez más, mint a régi volt. Az egyszeriség szempontjából lesz más, mert Földünk a klímaváltozást flórájában és faunájában túl fogja élni, újra töltõdik a Föld, csak az nem mindegy, velünk, vagy nélkülünk. Ez a következõ 50-100 év kritikus kérdése, s ha azt szeretnénk, hogy unokáinkra, dédunokáinkra egy szép zöld Föld köszöntsön, akkor bizony tennünk kell érte. Hogy mit tehetünk, arról az Országos Meteorológia Állomás munkatársaitól hallhattak információt a megjelentek. A szórakoztató programban koncertet adott a Bojtorján együttes, a Tiborcz Kvartett, valamint Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar.

B.E.



2008-04-23 14:56:30


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül