Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892166    








Honlapkeszites

Csoportos létszámleépítést jelentett be a Car-Inside Kft. Lentiben - Nagykanizsán változatlan marad létszám

Dolgozóinak csaknem felét, 142 embert bocsát el csoportos létszámleépítés keretében az autó üléshuzatok gyártásával foglalkozó Car-Inside Kft. Lentiben - erõsítette meg csütörtökön az MTI-nek a társaság ügyvezetõje.


Csillag Balázs elmondta: a németországi bejegyzésû Prevent konszern tulajdonában lévõ négy magyarországi üzem közül Lentiben 142 embertõl válnak meg augusztusban, de ezzel összefüggésben a Vas megyei Körmenden és Jánosházán még körülbelül 20 dolgozónak mondanak fel. A cégtulajdonos döntése szerint ugyanis más országbeli üzembe telepítik át az egyik német autótípus üléshuzatainak Magyarországon eddig veszteséges gyártását. Az MTI úgy tudja, hogy a németországi bejegyzésû, de valójában bosznia-hercegovinai tulajdonú Prevent konszern Lentibõl a BMW M7-es típusához készülõ üléshuzat varrását telepíti át a cégcsoport Bosznia-Hercegovinában lévõ üzemébe.
A négy magyar településen most még összesen több mint 800 embert foglalkoztató társaság lenti üzemében nagyjából 150-en maradnak.
Az ügyvezetõ hozzátette: eredményesnek ígérkezõ tárgyalásokat folytatnak újabb megrendelésekrõl, de ezek jó eséllyel csak október környékén hozhatnak eredményt a Lentiben az egyik legjelentõsebb munkaadónak számító cégnél.
Csillag Balázs elmondta: Nagykanizsán változatlan marad a létszám, a Lentiben lévõ üzembõl történõ elbocsátások pedig azért érintik Körmendet és Jánosházát, mert az elõbbi a szabászati munkák helyszíne, az utóbbi pedig a központi raktárnak ad helyet. Ezen a két telephelyen azonban a - szintén augusztusra tervezett - elbocsátás mértéke nem éri el a csoportos létszámleépítés szintjét.
 

MTI - Kanizsa



2012-07-19 10:39:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül