Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892754    








Honlapkeszites

Vigh László a költségvetésrõl

A Helikon Rádió munkatársának nyilatkozott Vigh László Zala megyei országgyûlési képviselõ (Fidesz) Magyarország költségvetésérõl, és a gazdaság helyzetének alakulásáról:

– Úgy látom, egyedülálló módon Európában már a nyár közepén elfogadták Magyarország költségvetését, melyre az IMF-el most kezdõdõ tárgyalások miatt volt szükség. Szerettük volna elõre bizonyítani, hogy 2013-ban is 3 százalék alatt lesz a hiánycélunk. A jelenlegi számítások szerint, 2,2 százalékos hiánnyal fog mûködni az ország, amely mindenkinek, aki a pénzpiaccal kapcsolatban érintett és érdekelt, így a tõzsdének és a befektetõknek is egyaránt nagyon jó – kezdte az országgyûlési képviselõ.


- A költségvetés kapcsán több szám is napvilágot látott, többek között ez a 2,2 százalék is, de segítsen eligazodni a számok tengerében. Mindez mire lehet elegendõ? Növekedési pályára állhat-e az ország? Benne van-e ez a 2013-as büdzsé számaiban?
- Nagyon sok szám elhangzott azzal kapcsolatban, hogy mekkora lesz a gazdasági növekedés, a középérték 1,6 százalék, ennyit fejlõdhet a gazdaság. Fontos tudni, hogy egy százalék gazdasági növekedés körülbelül száz milliárd forint bevételt jelent az országnak. Tehát ez az 1,6 százalék megközelítõleg kétszáz milliárd bevételt jelentene. A fejlõdés mértéke persze nem csak rajtunk múlik, hiszen jelentõsen be vagyunk kapcsolva a német gazdaságba. Ennek fejlõdése markánsabban elindulhat az idei évben, és ez a magyar gazdaságot is húzza, hiszen nagyon sok megrendelés érkezett Németországból. Bízunk benne, hogy ahogy az európai gazdaság, úgy a német is kicsit magához tér és ez reményt ad arra, hogy a hazai gazdaság is nagyon jól fog teljesíteni.



2012-07-20 08:15:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül