Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893005    








Honlapkeszites

Keresett a kanizsai körte

A Gyümölcskert Zrt. négyszáz hektárnyi gyümölcsösének legnagyobb részén körte terem, a legkedveltebb fajták, Vilmos, Bosc kobak, Clapp kedveltje és Peckham’s. Már javában zajlott a betakarítás, amikor a múlt héten beköszöntött az esõs, hûvös idõszak, így ideiglenesen szüneteltetni kellett a munkákat Közép-Európa legnagyobb körteültetvényében.
Sipos Gyula elnök-vezérigazgató lapunk érdeklõdésére elmondta, úgy a gyümölcs, mint a szántóföldi kultúrák esetében mintegy húsz százalékkal kevesebb termést tudnak betakarítani, mint tavaly. A szakember azt mondja, a múlt heti esõre nem most, hanem egy hónappal ezelõtt lett volna szükség. Az elõzetes becslések szerint mintegy 3000-3300 tonna körte kerül a hûtõházba és a piacra, amelybõl négyszáz-ötszáz még a fákon van.
Sipos Gyula az idei évet jó közepesként minõsíti, s mint mondja: nem lehet okuk panaszra, mert jó árak alakultak ki a piacon.
S ebben az évben elsõsorban a hazai piacról van szó, ugyanis a Nyírségben és az ország más területein idén kevés termett az almástermésûekbõl, ezért óriási igény mutatkozik a kanizsai körtére a hazai áruházláncok részérõl. (H.A. )




2007-09-14 09:11:58


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül