Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56894866    








Honlapkeszites

Jogpont+ jogsegélyhálózat kezdte meg mûködését

Jogi segítséget nyújtó irodák hálózata kezdte meg mûködését Magyarországon azzal a céllal, hogy a munkavállalók, a vállalkozók és az álláskeresõk ingyenesen minõségi és elérhetõ jogi szolgáltatáshoz jussanak - mondta a Jogpont+ program szerdai nyitórendezvényén a projekt szakmai vezetõje, az IPOSZ alelnöke Szolnokon.


Urbán Julianna elmondta: az országos Jogpont+ hálózat hét régió több mint 150 településén mûködtet irodát. Az Új Széchenyi Terv keretében a Társadalmi Megújulás Operatív Program támogatásával az idén július 1-jén elindult projekt célja, hogy a rászoruló állampolgárok - különösen a munkavállalók, az álláskeresõk, a fiatalok, az 50 év felettiek, a vállalkozók és a vállalkozni szándékozók - ingyenesen minõségi és elérhetõ, személyre szabott jogi segítséghez jussanak.
A kezdeményezés az 2009-2010 között sikeresen mûködõ Jogpont Hálózat alapjaira épül, annak továbbfejlesztésével azonban a mostani, 2014. május 31-ig finanszírozott projekt a jogterületek bõvítésével és a tanácsadás formáinak szélesítésével az eddiginél hatékonyabb segítséget nyújt.
A kizárólag magánszemélyeknek nyújtott jogi szolgáltatás a munkajog, a társadalombiztosítás, a családjog, a cégjog, a közigazgatási jog, a pénzügy és az adójog területére terjed ki.
A Jogpont+ irodákban a lehetõséggel élõk személyesen ügyfélfogadási idõben, emellett telefonon, emailen és online is fordulhatnak kérdéseikkel a szakemberekhez. A www.jogpontplusz.hu honlapon minden információ, közöttük a Jogpont+ irodák címei és ügyfélfogadási idõpontjai, valamint az ország minden pontjáról vezetékes vonalon ingyenesen elérhetõ zöld számok is megtalálhatók – közölte Urbán Julianna.
A program szakmai irányítója kitért arra is, hogy mintegy 160 millió forintból hozták létre és tartják fenn az Észak-Alföldi régiót alkotó Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye minden 10 000 fõnél nagyobb létszámú településén, összesen 31 helyszínen a következõ két évben a Jogpont+ irodákat, amelyek jelenleg „tesztüzemben” mûködnek.
A projekt teljes idõtartama alatt a megvalósításban együttmûködõ érdekvédelmi szervezetek országszerte mintegy 50 ezer ügyfélre számítanak – tette hozzá az IPOSZ alelnöke. Jelezte: terveik között szerepel a hálózat kiterjesztése a 10 ezer lakosúnál kisebb települések bevonásával.

 

MTI - Kanizsa



2012-07-26 08:00:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül