Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892704    








Honlapkeszites

Munkahelyteremtõ támogatás zalai kis- és középvállalkozásoknak

Csaknem 157 millió forintot nyertek el Zala megyei mikro-, kis- és középvállalkozások (kkv) a munkahelyteremtõ beruházások támogatására kiírt pályázaton.



A 18 nyertes pályázó közül 14-en pénteken vették át a támogatási szerzõdést Zalaegerszegen. A nyertesekkel a szükséges iratok leadása után, várhatóan augusztusban kötik meg a hatósági szerzõdést.
A pályázati támogatásnak köszönhetõen a kisvállalkozói szektor 94 új munkahelyet tud létesíteni a megyében, ebbõl 67 helyre álláskeresõt vesznek fel. A támogatás lehetõvé tette azt is, hogy megõrizzenek 208 már meglévõ munkahelyet is. A támogatott beruházások mintegy 27 százaléka hátrányos helyzetû kistérségben, Pacsa, Zalakaros, Letenye környékén valósul meg - közölte Borsos József, a Zala Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának Igazgatója. Amennyire a jogszabályi környezet lehetõvé tette, a legegyszerûbb módon fogalmazták meg a pályázatot, hogy a vállalkozóknak ne kelljen pályázatírókat felkérniük, és a nyertesek minél hamarabb hozzájuthassanak a támogatási összeghez - tette hozzá.
Rigó Csaba Zala megyei kormánymegbízott szerint a pályázat illeszkedik az Egymillió munkahelyet tíz év alatt címmel meghirdetett munkahelyteremtõ programhoz. Mintegy 600-800 kis- és középvállalkozás pályázatára számítottak, a cél ugyanis az volt, hogy legalább 5,5 ezer új munkahelyet teremtsenek, és legalább 10 ezer meglévõ álláshelyet is megõrizzenek az országban - hangsúlyozta a kormánymegbízott.
A mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtõ beruházásainak támogatására a Nemzeti Foglalkoztatási Alapból 10 milliárd forint állt rendelkezésre. Az új Széchenyi Terv pályázati programjaihoz kapcsolódva új munkahelyenként 500 ezer forint támogatást nyerhettek el azok az induló vagy már mûködõ kkv-k, amelyek vállalták az álláskeresõk felvételét, és huzamosabb, teljes munkaidõben történõ foglalkoztatását.

 

MTI - Kanizsa



2012-07-27 14:51:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül