Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56894774    








Honlapkeszites

Hat járásközpont lesz Zala megyében

A kormánynak a járások kialakításáról szóló döntése szerint hat járási székhely lesz Zala megyében.


A Magyar Közlönyben hétfõn közzétett kormányrendelet melléklete szerint 2013. január 1-jétõl Keszthelyen, Lentiben, Letenyén, Nagykanizsán, Zalaegerszegen és Zalaszentgróton mûködik majd járási hivatal a megyében.
A járások és a járási székhelyek kialakításának alapelve az volt, hogy a megyék határaihoz igazodva az állampolgárok számára biztosítsa az államigazgatási szolgáltatásokhoz való gyors és könnyû hozzáférést.
A járási hivatalok elsõsorban az okmányirodai feladatokat, a gyermekvédelmi és gyámügyeket, valamint egyes szociális, környezetvédelmi, természetvédelmi igazgatási ügyek intézését veszik át a településektõl.
A járások kialakításának elveirõl és az elõkészítés feladatairól tavaly szeptember 1-jén döntött a kormány, jövõ januárban országszerte 175 járási, a fõvárosban pedig 23 kerületi kormányhivatal kezdi meg mûködését.

 

 

A Nagykanizsai Járási Hivatalhoz a következõ települések tartoznak: Alsórajk, Balatonmagyaród, Belezna, Bocska, Börzönce, Csapi, Eszteregnye, Felsõrajk, Fityeház, Fûzvölgy, Galambok, Garabonc, Gelse, Gelsesziget, Hahót, Homokkomárom, Hosszúvölgy, Kacorlak, Kerecseny, Kilimán, Kisrécse, Liszó, Magyarszentmiklós, Magyarszerdahely, Miháld, Murakeresztúr, Nagybakónak, Nagykanizsa, Nagyrada, Nagyrécse, Nemespátró, Orosztony, Pat, Pölöskefõ, Pötréte, Rigyác, Sand, Sormás, Surd, Szepetnek, Újudvar, Zalakaros, Zalakomár, Zalamerenye, Zalasárszeg, Zalaszabar, Zalaszentbalázs, Zalaszentjakab, Zalaújlak.

MTI - Kanizsa



2012-08-15 12:37:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül