Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56949037    








Honlapkeszites

Górcsõ alá vették a várost

Városunk idén is benevezett a Virágos Magyarországért versenybe, melynek szemlebizottsága a minap vette górcsõ alá az Erzsébet teret, az Aradi udvart, a Fõ utcát, a Deák és Eötvös teret, a Platán sort, majd a Hevesi és a Rozgonyi utcát. A zsûri tagjai ezt követõen elismerõen nyilatkoztak Nagykanizsáról.


A zsûri elnöke, Petrekovics Perjés András elmondta, a lakosság büszke lehet arra, hogy ebben a városban élhet. Hozzátette, példamutatónak tekinti a polgárok és a civil szervezetek munkáját, akik a közterület szépítésébõl kivették részüket. – A város lakosságának a munkája, nagyon nagy segítség, már az is elegendõ, ha mindenki önt egy vödör vizet a környezetében lévõ azon fa a tövébe, mely nem kap elég csapadékot – mondta.
– A feladatom, hogy a turizmus, a turisták szempontjából vizsgáljam a települést. A turizmus egyik legnagyobb igazsága, hogy csak azt a várost fogják szeretni, amelyet a helyiek is kedvelnek. Ott fogják jól érezni magukat, ahol a helyiek is. Ezt a szeretetet, tapasztaltam a városban – tette hozzá Toma István, a Magyar Turizmus Zrt. regionális vezetõje.
Cseresnyés Péter polgármester megköszönte mindazok segítségét, akik tevékenyen részt vállaltak a város szépítésében, hiszen ennek köszönhetõen kaphattuk a dicsérõ szavakat.
Idén közel háromszáz település nevezett a versenybe, körülbelül fele-fele arányban falvak és városok. A zsûri pontozza a növényzetet, a környezettel való együttélést, az összképet, az utcabútorokat, a fenntarthatóságot, továbbá az önkormányzat, a lakosság és a civil szervezetek együttmûködését. Eredmény szeptember és október között várható. A nemzetközi versenyben az elsõ helyezett vehet majd részt.
V.M.



2012-08-16 10:52:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül