Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56948847    








Honlapkeszites

Négyezer esetben segítettek a balatoni vöröskeresztesek

Több mint négyezer esetben láttak el sérüléseket és kétszer sikeres újraélesztésben is közremûködtek az idei nyári fõszezonban a Magyar Vöröskereszt balatoni elsõsegélynyújtó szolgálatának önkéntesei - közölte a szervezet az MTI-vel.



A közlemény szerint augusztus 20-án zárult a balatoni elsõsegélynyújtó szolgálat munkája. A szervezet önkéntesei június végétõl a szûkös költségvetés miatt az elõzõ évinél kevesebb strandon voltak jelen, 13 Balaton-parti település 21 strandján segítettek a vízben és a vízparton megsérült embereknek, mégis 4364 esetben nyújtottak segítséget, ami a szolgálat eddigi történetében rekordnak számít.
A szervezet közleményében azt írta: a szolgálatban 320 vöröskeresztes fiatal vett részt, napi nyolc órában biztosítva ügyeletet. Az önkéntesek jellemzõen kagyló okozta vágást, rovarcsípést, ficamot és kisebb sportsérüléseket láttak el, mentõ hívására 37 esetben volt szükség, kétszer pedig - a Vízimentõk Magyarországi Szakszolgálatával és az Országos Mentõszolgálattal együtt - sikeres újraélesztésben is közremûködtek.
Kardos István, a szervezet fõigazgatója arról számolt be: a balatoni elsõsegélynyújtó szolgálat a 2007-es indulása óta több mint húszezer esetben nyújtott szakszerû segítséget, és négy esetben történt közvetlen életmentõ beavatkozás.

 

MTI - Kanizsa



2012-08-22 11:27:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül