Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56949158    








Honlapkeszites

Ismét életet lehelnének a testvérvárosi kapcsolatba

Nagykanizsai léptékkel mérve kiemelt biztonsági intézkedések közepette került sor Cseresnyés Péter polgármester, valamint izraeli vendégei: Ilan Mor, Izrael Budapestre akkreditált nagykövete és Shimon Lancry, Akko város polgármestere közötti munkaebédre, valamint az azt követõ sajtótájékoztatóra a Hotel Königben.

Nagykanizsa és az izraeli Akko (Acre) testvérvárosok, s tíz hosszú esztendõ után került sor ismételten személyes találkozóra a városvezetõk között. Ahogy Cseresnyés Péter fogalmazott, a testvérvárosi kapcsolat egy dolog, annak viszont tartalmat is kell adni. Ezt jelen pillanatban ifjúsági kapcsolatok létesítésével lehetne elérni, például magyar és izraeli diák-, valamint mûvészeti csoportok között. Ennek külön lényege abban rejlene, hogy az így szerzett tapasztalatok írhatnák felül a különbözõ sztereotípiákat.


 Ilan Mor, aki 2011-tõl Izrael Állam Magyarországra akkreditált rendkívüli és meghatalmazott nagykövete külön örömét fejezte ki avégett, hogy Nagykanizsa és Akko városa közötti (ismételt) kapcsolatfelvételnek részese lehet. Ahogy fogalmazott, szeretné elõsegíteni ezt a viszonyt, hiszen roppant fontos, hogy a két város, de ország lakói megismerjék egymást, s ebben kiemelt hely juthat a fiatalok "találkoztatásának". Ez bizonyosan országokon átívelõ barátságok kialakulásához járulna hozzá, s örömmel vette tudomásul, hogy a magyar félben egy dinamikus, gyõztes mentalitású személyt ismerhetett meg. Elmondta, minden erejével azon lesz, hogy a felívelõ kapcsolatokat támogassa. Ennek egyik állomása lehet, hogy a nagykövet tolmácsolta, Nagykanizsa polgármesterét meghívja egy hivatalos izraeli útra.
Shimon Lancry, az izraeli testvérváros elsõ embere szerint fantasztikus vendéglátás részese volt a Kanizsán töltött másfél napja alatt, s nagyon sok és fontos kérdést sikerült megtárgyalniuk. Véleménye szerint is a több éves csend után el kell mélyíteni a kapcsolatokat a két település között, melynek kezdõ momentumaként itt volt az idõ, hogy ellátogasson Nagykanizsára, s ennek kapcsán õ is kifejtette, a kanizsai polgármestert várja hasonló látogatás apropóján városába.



2012-09-03 11:34:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül