Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56949043    








Honlapkeszites

Rendeletet alkotott, módosított és újabb elõterjesztéseket tûzött napirendjére a közgyûlés

Több fontos elõterjesztésrõl is döntöttek a szeptemberi soros közgyûlésen a városatyák. 

Cseresnyés Péter polgármester javaslatára most lekerült a napirendrõl a Magyarszentmiklós község, valamint Nagykanizsa önkormányzata között létrejött társulási megállapodás alapján, a bejáró tanulók után szerzõdött és fizetett összegek rendezésére elõterjesztett javaslat.


 A közgyûlés megalkotta az önkormányzat ebrendészeti hozzájárulásról szóló rendeletét, módosította az egyes tiltott, közösségellenes magatartásról, valamint a vendéglátó üzletek éjszakai nyitvatartási rendjérõl szóló rendeletét. A szavazatok alapján az önkormányzat pályázatot hirdet a Fogyatékkal Élõk Integrált Intézménye intézményvezetõi munkakörének betöltésére. A pályázati kiírást szeptember 15-ig kell közzétenni. A városatyák továbbá módosították a Nagykanizsai Szociális Foglalkoztató Nonprofit Kft alapító okiratát, elfogadták Zalakomár Község, valamint Nagykanizsa önkormányzata között létrejövõ közoktatási megállapodás megkötésére, Bocska község önkormányzata és a helyi önkormányzat között pénzeszköz átadási megállapodás megkötésére elõterjesztett javaslatokat. Elfogadták a KEOP pályázati kiírásokhoz, illetve a közvilágítás korszerûsítéséhez kapcsolódó dokumentációk elkészíttetéséhez szükséges költségkeretet. Pályázat kiírásáról is döntött a testület a helyi menetrend szerinti autóbusszal történõ személyszállítási feladatok 2013. január 1. napjától történõ ellátására.
A meghívóban nem szereplõ hat elõterjesztést is napirendjére tûzte a testület. Ezek között szerepelt Nagykanizsa részvétele az Ausztria-Magyarország Határon Átnyúló Együttmûködési Programban, mely egy korábban indult környezetvédelmi program folytatása. A pályázat átfogó stratégiai célkitûzése a határterület elsõsorban környezeti, gazdasági, társadalmi és kulturális fejlesztésének támogatása, valamint a regionális egyenlõtlenségek csökkentése a határon átnyúló együttmûködés eszközeivel.
A közgyûlés 14 igen szavazattal egyetértett az együttmûködési program 2007- 2013 keretében meghirdetett természeti erõforrások menedzsmentjének javítására vonatkozó együttmûködés megvalósításával.
Az interpellációk, kérdések sorában Bizzer András, Dr. Etler Ottó, Marton István, Gábris Jácint, Dr. Fodor Csaba és Sajni József intéztek kérdéseket Cseresnyés Péter polgármesterhez, illetve Dr. Károlyi Attila, valamint Tóth Nándor képviselõk válaszoltak az õket érintõ felvetésekre.

B.E.



2012-09-06 11:14:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül