Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56949190    








Honlapkeszites

A fõzsûri tagjai is górcsõ alá vették a várost

Virágos Magyarországért Környezetszépítõ Verseny szemlebizottsága augusztus közepén járt városunkban, akkor a bíráló bizottság tagjai elismerõen nyilatkoztak a látottakról. A minap pedig a fõzsûri tagjai tekintették meg Nagykanizsa egyes pontjait.


A zsûri tagjai, akiket Karádi Ferenc alpolgármester köszöntött, egy rövid belvárosi sétával kezdték a bejárást az Erzsébet térrõl, ezt követõen tekintették meg Miklósfát, a Maort-telepet, a Sétakertet, a a Hevesi iskolát, a Medgyaszay-házat és a Kiskastélyt.
– Magyarország két azon települését – egy falut és egy várost – keressük, amelyek ebben az évben a leginkább megfelelnek a szempontrendszerünknek, és így a verseny nyertesei lehetnek – mondta Kunczéné Fellegi Katalin fõvédnök. Hozzátette, a következõ évben õk fogják képviselni országunkat az európai versenyen, ahol 12 ország, 12 városa és 12 falva vesz majd részt. Az országot két régióra osztották, melyeket szakemberek tekintettek meg, õk adtak javaslatot arra, mely településeket járja végig a fõzsûri.
Magyarország 1990-tõl vesz részt ezen a versenyen, eddig hét arany, 17 ezüst és számos bronzéremmel büszkélkedhetünk. Húsz éve még a virágokra helyezték a hangsúlyt, de ma már a környezettudatosságot és az arra való nevelést is figyelembe veszik. Ezeken kívül a pontozzák a növényzetet, a környezettel való együttélést, az összképet, az utcabútorokat, továbbá az önkormányzat, a lakosság és a civil szervezetek együttmûködését. Szempontrendszerükkel a fenntarthatóságot próbálják szorgalmazni. Eredmény szeptember végére vagy október elejére várható.
V.M.

További képek a galériában.



2012-09-06 15:12:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül