Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56891650    








Honlapkeszites

Jó szezont zárt az egerszegi Aquacity

Az elmúlt évekhez képest 41 százalékkal nõtt a forgalom a zalaegerszegi Aquacityben, az idei szezon alatt több mint 92 ezren keresték fel az éppen tízéves vízi élményparkot - jelentette be Gyutai Csaba polgármester (Fidesz-KDNP) pénteken sajtótájékoztatón.


Emlékeztetett arra, hogy 2007-tõl csökkent a vendégszám, 2010-ben mindössze 57 ezer látogatója volt a létesítménynek. A zalaegerszegi Aquacity üzemeltetését 2011-ben átvette a város, és a csapadékos, hûvös nyár ellenére, a korábbi évekhez képest már tavaly is 13 százalékkal tudták növelni a forgalmat.
Az idén a vendégek 42 százaléka Egerszeg Kártyával kedvezményesen vehette igénybe a szolgáltatásokat. A zalai megyeszékhelyen élõknek így összesen 42 millió forint kedvezményt biztosított a város.
A távolabbi vendégek nagy része Vas és Gyõr-Moson-Sopron megyébõl, valamint a Dél-Dunántúlról érkezett, de egyre népszerûbb a zalaegerszegi Aquacity a fõvárosiak és a Pest megyeiek körében, és növekszik az alföldi vendégek száma is. A látogatók 15 százaléka külföldi, legtöbben Ausztriából és Németországból érkeztek - mondta Gyutai Csaba.
Hozzáfûzte: az Aquacity a város legfõbb turisztikai terméke, amely különleges reklámhordozót jelent a zalai megyeszékhely számára.
Beszélt arról is, hogy az Aquacity munkaadóként is jelentõs szerepet tölt be a térségben. A szezon alatt 172 fõnek, köztük 86 diáknak adott munkalehetõséget, és további 178 - elsõsorban a város környéki - vállalkozás dolgozott a cégnek.
Doszpoth Attila alpolgármester közölte; az idei szezon bevétele 171,5 millió forint volt, ami a múlt évhez képest 40 százalékos növekedést jelent. Az Aquacity - beleszámítva az évvégéig szükséges mûködtetési költségeket is - várhatóan nyereséges lesz, és az idei bevételbõl jut a jövõ évi felújításokra is.
Az alpolgármester szerint a gazdasági siker nagyrészt annak köszönhetõ, hogy a fürdõbõl kulturális centrum lett, a szabadtéri programok vonzóak voltak a közönség számára.

 

MTI - Kanizsa



2012-09-08 12:47:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül