Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893690    








Honlapkeszites

Bõvíti termelését a tamási gumi-újrahasznosító üzem

Másfélszeresére bõvítené termelését a Magyar Gumi-újrahasznosító Kft. 1,1 milliárd forintos beruházással tavaly épült tamási üzemében - közölte a cég ügyvezetõje az MTI-vel.


Majtán János elmondta: az üzem évi 15-18 ezer tonna gumihulladék feldolgozására képes, jelenleg 10 ezer tonna begyûjtésére és feldolgozására van engedélyük.
Ezt a mennyiséget szeretnék a jövõben 15 ezer tonnára felemelni, jelenleg a bõvítés környezetvédelmi engedélyezési eljárása folyik.
A tamási gumiõrlõ üzemben dán technológia alapján állítanak elõ gumihulladékból granulátumot. Majtán János arról számolt be, hogy a piaci tendenciák szerint a jövõben nagyobb igény lesz a termékeikre.
Elsõsorban a játszóterekhez használt, esésvédõ gumilapok gyártóinak kereslete, és a cég romániai piaca is nõtt. Jelentõs keresletbõvülést várnak attól, hogy a cégek a társasági adóból leírható támogatást kaphatnak mûfüves sportpályák építéséhez, valamint attól, hogy megkezdte a termelést a Mol Zrt. zalaegerszegi gumibitumen-gyártó üzeme, amely szintén felhasználja a hulladékból elõállított gumigranulátumot.
A 494 millió forintos európai uniós támogatással épült üzem idei, 250-400 millió forint közötti árbevétele jövõre a termelés bõvülésével arányosan nõ - mondta az ügyvezetõ igazgató.

 

MTI - Kanizsa



2012-09-15 13:13:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül