Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892191    








Honlapkeszites

Fejlõdés útján a Szociális Foglalkoztató

A Nagykanizsai Szociális Foglalkoztatóban jelentõs változások, fejlesztések történtek az utóbbi idõben.

A tavasz folyamán sikeresen pályázott a Foglalkoztató, melynek eredményeként 4 millió Ft. értékben tudtak új varrógépeket, számítógépeket, munkaeszközöket és munkavédelmi felszereléseket vásárolni. A nyár folyamán pedig saját erõbõl egy aranyozó készletet sikerült megvásárolni. Ez utóbbi beszerzés nagy jelentõségû, ugyanis a könyvkötészetben ennek segítségével már diplomamunkák, szakdolgozatok kötését is tudják vállalni. Szeptembertõl pedig egy színes digitális nyomdagép állt ugyanitt munkába. Erre a gépre azért volt szükség, mert a piaci igények a színes, kis példányszámú termékek irányába mozdultak el, s ezáltal vált lehetõvé, hogy a foglalkoztató nyomdája ebben a szegmensben is versenyképes árakkal tudjon jelen lenni. Az elsõ hetek tapasztalatai nagyon kedvezõek, szinte folyamatos munkával látják el a megrendelõk õket, melyeket már ezen a gépen tudnak elvégezni.


 A vegyes részlegben - ahol kizárólag csak megváltozott munkaképességû munkavállalókat foglalkoztatnak – a legnehezebb a munka biztosítása. Szerencsére az idei évben két új partnerrel tudtak bérmunkára szerzõdést kötni, ezáltal biztosítottá vált a folyamatos munkaellátása ennek a részlegnek is.
A varrodai részlegben is megfelelõ a munkaellátottság. Folyamatosan készülnek a saját értékesítésre szánt, a város vásárlói körében már jól ismert termékek: ágynemûk, asztalterítõk, konyharuhák, törölközõk, nõi blúzok, matrózblúzok, táskák. Számos éve itt varrnak egy német megrendelõ számára bérmunkában népviseleti blúzokat, az idei nyáron pedig a Zalakarosi Gránit Gyógyfürdõ Zrt. részére készítettek munkaköpenyeket. A nyár végén volt egy nagyon különleges munkájuk is, melynek során a Müncheni Sportaréna nézõtere VIP részlegének üléshuzatai készültek itt.
Mindezeknek és a feszes gazdálkodásnak köszönhetõ, hogy az elsõ félévet a támogatások folyamatos csökkenése ellenére pozitív mérleggel zárta a foglalkoztató. A stabil mûködés nagyon fontos, hiszen itt olyan embereknek biztosítanak munkát, akik a nyílt munkaerõpiacon – speciális helyzetükbõl következõen – csak nagyon nehezen, vagy egyáltalán nem tudnának elhelyezkedni. Ezek az emberek bár csökkent munkatempóval, de ugyanolyan minõségû munkát végeznek, mint egészséges embertársaik. Ezért sokkal több figyelmet, megértést és empátiát igényel a foglakoztatásuk, melyet a vezetõség teljes mértékben biztosít ezen munkavállalók számára.
K.H.



2012-09-19 10:15:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül