Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56949112    








Honlapkeszites

Újdonságok a nagykanizsai Tourinform Irodából

Szeptember 27-én a nagykanizsai Tourinform Iroda ismét megszervezi Turizmus világnapi akcióját az Erzsébet téren, ezúttal a Zrínyi Miklós – Bolyai János Általános Iskola Bolyai Tagintézményével karöltve.


– A tavalyi Világnap mottója a „Tourism-linking cultures”, azaz „a turizmus, mely kultúrákat köt össze” volt. Idén a megújuló energiák és a turizmus kapcsolatára tevõdik a hangsúly – számolt be Bali Vera irodavezetõ a Turizmus Világnapi megmozdulásukról. Hozzátette, bár az eredeti tervet, az áramfejlesztõ biciklit nem sikerült megvalósítani, de az Erzsébet térre egy sebességmérõvel ellátott helyhez kötött kerékpárt kihelyeznek, melyet bárki megtekerhet majd. Továbbá, az alsósoknak egy rajzpályázatot Zölden nyaraltam címmel, a felsõsöknek pedig ugyanezen elnevezés alatt egy esszépályázatot írtak ki. A térre ellátogató középiskolás korosztálytól viszont azt kérték, hogy fényképezzék le turista szemmel nézve a várost és ezt osszák meg a Tourinform iroda facebook oldalán. A legjobb alkotásokat mindhárom kategóriában díjazzák.
Bali Vera az iroda sikerérõl is beszámolt, miszerint a minõsített irodák között tartják számon a városunkbeli Tourinformot. Ugyanis, a Tourinform hálózat franchise rendszerben mûködik, melynek szakmai irányítója a Magyar Turizmus Zrt.. Július 1-jével osztályozták az irodákat, így minõsített és normál irodára. Az országban közel 150 iroda van és abból 27 lett minõsített, és ezek között szerepel a nagykanizsai is.
– Különbözõ kritériumoknak kellett megfelelni. Többek között el kellett érni az évi négyezres látogatottságot, a negyedéves feladatokat minimum 95 százalékosra kellett teljesítenünk és a Nemzeti Turisztikai Adatbázist (ami az itthon.hu háttere) folyamatosan töltenünk kellett, saját kiadvánnyal és honlappal kell rendelkezni. Mivel minden kritériumnak megfeleltünk, így a vasárnapi nyitva tartástól eltekintettek – számolt be az irodavezetõ. Zala megyébõl Zalaegerszeg és Nagykanizsa szerepel a minõsített irodák között. Ez a kiemelt pozíció különbözõ kedvezményeket jelent, mint például a vásárokon való megjelenés támogatását.
További újdonság, hogy július végén elkészült a Tourinform új kiadványa a Magyarország-Horvátország IPA Határon Átnyúló Együttmûködési Program, a KaCSa II. projekt keretében. A HatodHét határban, hat nap a határ mentén címû kiadvány angol, horvát és magyar nyelven mutatja be a két testvérváros és térségének nevezetességeit és rendezvényeit, egy 6 napos kikapcsolódást ajánlva az ide érkezõknek. A brosúra hiánypótlónak mondható, hiszen ilyen jellegû kiadvány még nem jelent meg a városról.
V.M.



2012-09-21 10:00:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül