Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56895138    








Honlapkeszites

Így égessen avart október elsejétõl

A növényi hulladékégetéssel kapcsolatban gyakran felmerülõ kérdések megválaszolása céljából tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a helyi önkormányzati rendeletben meghatározottak alapján Nagykanizsa város belterületén avart, kerti és növényi hulladékot október 1 és április 30 közötti idõszakban a hét elsõ és második munkanapján lehet égetni 8 órától 18 óráig az emberi tartózkodásra szolgáló épülettõl legalább 25 méter távolságra. Közterületen tilos az égetés.

Az elõírás október és március hónapokban a város központjában a – Király utca mindkét oldala – Kalmár utca mindkét oldala – Magyar utca páros oldala 26. házszámtól délre esõ ingatlanok - Garai utca páros oldala – Petõfi utca mindkét oldala – Huszti tér – Eötvös tér – Kórház utca – Kossuth tér – Liget utca – Tripammer utca – Erdész utca mindkét oldala – Ady E. utca páros oldala 80. számtól (3746 hrsz) északra és páratlan oldala 83. számtól (3630 hrsz.) északra – Nagyváthy utca és Zárda utca mindkét oldala – Zrínyi Miklós utca mindkét oldala által határolt területre is vonatkozik.

 


Nagykanizsa külterületén (volt zártkerti ingatlanok) október 1 és április 30 közötti idõszakban avart, kerti és növényi hulladékot a ünnepnap és vasárnap kivételével bármely munkanapon és munkaszüneti napon lehet égetni.

A rendelet értelmében a város közigazgatási területére kiterjedõ tilalmi idõszak május 1-tõl szeptember 30-ig tart és.

A rendeletben elõírt szabályok megsértése tiltott, közösségellenes magatartásnak minõsül és annak elkövetõjét a közterület-felügyelõ 50 ezer forintig terjedõ helyszíni bírsággal vagy a közigazgatási hatóság 150 ezer forintig terjedõ közigazgatási bírsággal sújthatja.

Felhívjuk az ingatlantulajdonosok figyelmét, hogy a növényi hulladék ártalmatlanítása megoldható azok komposztálásával, valamint azokban a városrészekben, ahol megvalósult a növényi hulladék rendszeres begyûjtése, a növényi hulladékgyûjtõ konténerek igénybevételével.

Közterület Felügyelet



2012-09-26 13:49:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül