Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56949197    








Honlapkeszites

Átvette a köz a szót

A közgyûlés után közmeghallgatást is tartott a testület a Medgyaszay Házban. Legtöbben, így Gudlin Györgyné, Tálos Tibor és Országh József a förhénci hegyen megalakult vízközmû társulattal kapcsolatos anomáliákra hívták fel a figyelmet és kérték a polgármester segítségét. 

A válaszában Cseresnyés Péter polgármester hangsúlyozta: ha a tulajdonosok azt akarják, hogy legyen társulás, az önkormányzat nem akadályozza meg, megadja hozzá az erkölcsi támogatást, de a tulajdonosoknak kell eldönteni, hogy legyen-e ott víz, vagy ne.


 Kérései között Gudlin Györgyné még felvetette, hogy megérdemelnének a régi gyárak is egy emléktáblát.
Elsõként a közmeghallgatások állandó felszólalója, Ferincz Jenõ lépett a mikrofonhoz. Õ a polgármester választási ígéreteit kérte számon, egyben lemondásra szólította fel. Ezen kívül megkérdõjelezte néhány képviselõ vagyonnyilatkozatának tartalmát is.
Gyarmati Ernõ Erdész utcai lakos a lakása közelében éjjel-nappal üzemelõ cég miatt mûszeres zajméréshez kért segítséget az önkormányzattól, mivel a gépek zaja zavarja az ott élõket. Kérései között szerepelt még csapadékvíz elvezetés, a temetõ bejárat elõtti balesetveszélyes gödrök kijavítása, az Eötvös téri buszmegálló kitört ablakának cseréje. A sanyarú körülmények között albérletben élõ Tilimon Gyula Károlyné és párja önkormányzati bérlakás kiutalásához kérte a polgármester segítségét.
Horváthné Polai Mária kiskanizsai lakos, mint mondta, hatodszor áll a közgyûlés elé a Dózsa György téri régi óvoda állapota miatt. A környék lakói szeretnék tudni, mi lesz az óvoda sorsa. Hogyha nem bontják le, akkor legalább a külsõ vakolását el kellene végezni. Válaszában Cseresnyés Péter megjegyezte, még nem tudja megmondani, mi lesz a sorsa, mert Kiskanizsa népe még nem döntötte el. Reménykedjünk benne – folytatta –, hogy a jövõ Nagykanizsájának meg tudjuk menteni az épületet. Jó szívvel nem tudná támogatni a lebontását, de azt sem, hogy funkció nélkül súlyos milliókat fizessen ki a felújításához az önkormányzat. Megígérte, utánanéznek, mennyibe kerül az épület külsõ vakolása.
Egyed Gyuláné Berzsenyi utca 14. szám alatti lakos az elviselhetetlen csatornabûz miatt fordult panaszával a testülethez, ugyanis az útfelújítás befejeztével nem építették be a bûzelzárót, emiatt ha kinyitja az ablakot, úgy érzi, mintha csatornában élne.
Palotás Tibor felajánlotta a maga és a fia közremûködését a városképet rontó, nehéz sorsú személyek megsegítésére.
A felvetett problémákra a kérdezõk írásban is megkapják a választ a polgármestertõl.
B.E.

További képek a galériában.



2012-09-28 11:36:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül