Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56895024    








Honlapkeszites

Jövõre megalakulnak a járási hivatalok

Soron kívüli közgyûlésen fogadták el a Nagykanizsai Járási Hivatal létrehozásával összefüggõ önkormányzati rendeletek meghozatalára vonatkozó javaslatot.


Jövõ évtõl ismét létrejönnek a járások és a járási hivatalok a kormányhivatalok kirendeltségeként. A járási hivatalok feladata a megyei szintnél alacsonyabban intézhetõ államigazgatási feladatok ellátása lesz, melyek többségét eddig a települési önkormányzatok jegyzõi látták el. Kialakításukkal a települési önkormányzatok mindazon vagyona, és vagyoni értékû joga, amelyek az átvett államigazgatási feladatok ellátását biztosítják, a feladat ellátásának idõszakára a Magyar Állam ingyenes használatába kerülnek.
Az egyeztetések alapján a járási hivatalt az Eötvös tér 16. szám alatti épületben helyezik el. Az átköltözéshez szükséges épület-átalakítási munkálatok elvégzéséhez nélkülözhetetlen 13 millió forint forrást, továbbá az informatikai és költöztetési, áttelepítési munkálatok teljesítéséhez elengedhetetlen közel 11 millió forintot a költségvetésbõl biztosítják.
V.M.



2012-10-16 08:33:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül