Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56891859    








Honlapkeszites

A 37 országban zajló nemzetközi program része lett a Horvát-Magyar üzletember találkozó

Az Európai Unióban évek óta megrendezésre kerül egy, a kkv-szektort támogató rendezvénysorozat. Ez az Európai Bizottság által koordinált program az Európai kkv–hét nevet viseli. Az Európai kkv-hét célja az érdekeltek tájékoztatása arról, hogy az Európai Unió, a tagállami, a regionális valamint a helyi hatóságok miként támogatják a mikro-, a kis- és középvállalkozásokat. Ezen kívül cél a vállalkozói forma népszerûsítése annak érdekében, hogy még többen – különös tekintettel a fiatalokra – karrierlehetõségként mérlegeljék a vállalkozóvá válást. Harmadik célkitûzés, hogy elismerést biztosítson a vállalkozóknak, amiért hozzájárulnak Európa jólétéhez, munkahelyeihez, innovációs tevékenységeihez és versenyképességéhez. 


E programsorozat az európai kisvállalkozói intézkedéscsomaggal összhangban a vállalkozói formát népszerûsíti Európa-szerte. A kampány 37 országban zajlik, tehát a – nemzeti, regionális, illetve helyi szintû – rendezvényekre és programokra a jelenlegi és a leendõ vállalkozók közvetlen közelében kerül sor. A vállalkozói szervezetek, vállalkozástámogató szolgáltatók, valamint nemzeti, regionális és helyi hatóságok által szervezett rendezvényeken a vállalkozások megoszthatják egymással tapasztalataikat és további ismeretekre tehetnek szert.

Nagykanizsa két nemzetközi projektet összefogva regisztrált az Európai kkv-hét programjaihoz, amely a Magyarország - Horvátország IPA Határon Átnyúló Együttmûködési Program támogatásával finanszírozott projekt tevékenységeinek összehangolásával kerül megrendezésre. Az egyik az I3CT projekt, melynek célja a határrégió ICT szektorában mûködõ vállalkozások innovációs potenciáljának feltérképezése és egy határon átnyúló IT klaszterkezdeményezés elindítása. A másik a BOSH projekt, amely a határ-menti horvát és magyar vállalkozások közötti kapcsolatépítést célozza. A 2012. november 6-ára szervezett vállalkozói találkozó, egy üzleti partnerség építõ esemény, amelyen a vállalkozásoknak lehetõsége nyílik megismerni egymás tevékenységét. A kölcsönös konzultáció mellett szakértõi egyeztetést is biztosít a program, különös tekintettel Horvátország Európai Unióhoz való csatlakozása utáni helyzetrõl.



2012-10-18 08:51:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül