Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56948944    








Honlapkeszites

Mozgássérültek tervei

A Mozgássérültek Nagykanizsai Városi Egyesülete a napokban tartotta soros éves közgyûlését, s egyben tisztújítási ülését. Ennek keretében a szervezet megtette a 2007. évi költségvetési jelentését, tudtuk meg az elnök Kálingerné Ruff Zsuzsannától, ami elfogadásra is került a határozatképes létszámban jelenlévõ tagok körében.


– Az elmúlt esztendõben egyesületünk 3,1 millió forintból gazdálkodhatott, ezért is döntöttünk úgy az év végén, hogy pályázatot nyújtunk be mûködésünk további zavartalan folytatása végett – folytatta az elnök asszony. – A gazdasági minisztérium felé beadott Partnernet Kanizsa elnevezésû dokumentációnkat, mely többek között a hallás- és látássérültek internettel történõ megismertetését célozta meg, sikeresnek bírálták, és ezzel nyertünk 3 millió forintot. Ugyan a szerzõdéskötés még nem történt meg, de remélhetõleg erre is hamarosan sor kerül.
– Milyen fõbb téma volt még közgyûlésükön?
– A fentihez kapcsolódva szerepelt a 2008. évi költségvetési tervezet megvitatása, amely szintén elfogadásra került. Mivel a vezetõség és a bizottságok mandátuma is lejárt, ezért a tisztújítások sora sem maradhatott el, s a vezetõk és bizottsági tagok kilencven százalékát újra is választották.
– Mi az, ami a közeljövõ nagyobb megvalósítandó célja lehet?
– Szeretnénk egyesületünket a munkáltató szervezetek körébe integráltatni, ami egyfajta akkreditáció arra, hogy egyesületünk a megváltozott munkaképességûek alkalmazására is jogosultságot szerezzen. Ez ugyan egy hosszú folyamat, de talpon maradásunkat mindenképpen nagyban elõsegítené.
P.L.



2008-05-21 12:17:43


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül