Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892634    








Honlapkeszites

Tanulmányúton jártak nálunk az 5 Postakocsi szlovén szolgáltatói

Több, mint 20 falusi szolgáltató számára szervezett tanulmányutat a Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampusza az 5 Postakocsi projekt keretében a múlt hét végén.


Az utazás célja a kapcsolatépítésen kívül az volt, hogy a szlovén szolgáltatók megismerjék a magyarországi jó gyakorlatokat a falusi turizmusban, s olyan szolgáltatókkal találkozzanak, akik valami egyedi, különleges kínálattal várják a térségbe látogatókat. Ennek megfelelõen a study tour résztvevõi egyebek mellett ellátogattak például a Kendlimajor Mûvésztelepre, a Czinki Nosztalgia Parasztudvarba, egy csárdában töltött éjszaka után pedig a kápolnapusztai Bivalyrezervátumba, de megtekintették a projekt keretei közt átadott magyarszerdahelyi kilátót is.
A hagyományos rurális turisztikai attrakciókat a szervezõk tipikus magyar gasztronómiai kínálattal egészítették ki, így szlovén vendégeink megkóstolhatták többek közt a magyaros babgulyást, a Zalára jellemzõ borokat, s a térségi specialitást, az aludttejes prószát is.
A szlovén szolgáltatók rendkívüli érdeklõdéssel figyelték a meglátogatott helyeket, s szakmai kérdéseikkel megalapozták egy késõbbi együttmûködés alapjait.
A következõ hónapban is sor kerül tanulmányútra, ez alkalommal viszont magyar turisztikai szolgáltatók fognak ellátogatni a szlovéniai Pomurske megyébe, hogy megismerjék az ottani best practice módszereket, s nem utolsó sorban a potenciális szlovén partner szolgáltatókat.
 

Kanizsa



2012-10-24 14:10:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül