Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56949352    








Honlapkeszites

„Mert emberekkel foglalkozni a legnemesebb”

A Családsegítõ és Gyermekjóléti Központ fennállásának 25 éves évfordulója alkalmából szervezett programsorozat részeként szerdán megtartották az „Ügyfelek napját”. Az intézmény a hátrányos helyzetû embereket invitálta a Jézus Szíve Plébánia Közösségi Házába, ahol ruha-és élelmiszer adományokat kaptak, ezen felül pedig szociális helyzetükön javító elõadásokat, tanácsokat hallgattak meg.


A Családsegítõ és Gyermekjóléti Központ karitatív tevékenysége nemcsak a jubileumhoz köthetõ. Ugyanis munkatársai az év minden napján azon dolgoznak, hogy megkönnyítsék a nehéz sorsú emberek mindennapjait. Természetesen ehhez állandóan új lehetõségek felkutatására, változtatásokra van szükség – bõvíteni kell a szolgáltatások palettáját. Ennek folytán az 1987-ben alakult, kezdetben öt szakemberrel mûködõ intézmény napjainkban már számos tevékenységgel, programmal „szólítja” meg azokat a családokat, fiatalokat és idõs embereket, akik rászorulnak a „segítõ jobb”- ra. Az intézmény együttmûködése más szociális, civil vagy állami szférában tevékenykedõ szervezetekkel kiváló, fontos, hogy közösen mindent megtegyünk, megmozgassunk a nehéz sorsú emberek életének jobbításáért – mondta köszöntõjében dr. Kaszás Gizella. A Családsegítõ és Gyermekjóléti Központ igazgatója beszédében a negyedévszázados segítõ munka egy-egy pillanatát is felidézte. 25 év történetét azonban nem lehet rövid elõadásba tömöríteni, szavak helyett inkább a tettek beszéljenek – hangsúlyozta dr. Kaszás Gizella.
– A krízishelyzetek esetén mûködõ készenlét és kapcsolattartási ügyelet, az adósságkezelési tanácsadás és a folyamatos adományozás részét képezi mindennapjainknak, ezért dolgozik intézményünk szakembergárdája elhivatottsággal, késztetéssel és motivációval.
A megnyitót követõen a Nyugdíjfolyósítási Igazgatóság, a Munkaügyi Központ, a Szociális Osztály munkatársainak elõadásaiból tájékozódhattak a meghívott ügyfelek azokról a lehetõségekrõl, melyek új utakat, lehetõségeket nyitnak számukra. Az interaktív tanácsadás után ruhanemûket, tartós élelmiszereket adott át a Központ a rászorulóknak.
Sz.Zs.



2012-10-25 12:29:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül