Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56894253    








Honlapkeszites

Korszerû röntgengépet vásárolhatnak

A közgyûlés döntése alapján a jövõ évi költségvetésbõl másfél millió forintot biztosítanak az Egészségügyi Alapellátási Intézmény számára, hogy a már elavult röntgengép helyett egy új, korszerû készüléket vásárolhassanak.


Az Egészségügyi Alapellátási Intézmény alapvetõ feladata az egészségügyi alapellátás biztosítása városunk és a közigazgatásilag hozzárendelt öt település lakói számára. Az intézmény alatt mûködik a fogászati szolgálat, mely keretében kilenc vegyes fogászati praxis, a fogszabályzás és a fogászati ügyelet mûködik.
Dr. Polgár József fogászati vezetõ fõorvos jelezte, hogy a szolgálat röntgengépe korszerûtlen, gyakran homályos képeket készít, így ez lehetetlenné teszi a szakszerû munkát. Az intézmény által kért mûszaki alapfelmérés megállapította, hogy a röntgencsõ elhasználódása miatt a készülék diagnosztikai értéke nem megfelelõ. A fogászati szolgálat megfelelõ szakmai mûködéséhez egy új, digitálisan bõvíthetõ röntgengép beszerzése vált szükségessé, ennek forrásigénye másfél millió forint.
V.M.



2012-10-26 08:58:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül