Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56948424    








Honlapkeszites

Kanizsai a megyei Primák között (+ galéria)

A Hevesi Sándor Mûvelõdési Központban rendezett díjkiosztó gálaesten adták át a Megyei Prima Díjakat. Pontosan tíz éve indította útjára a tudományos, mûvészeti, kulturális és sportértékek elismerését célzó egyedülálló kezdeményezést, a Prima Primissima Díjat Demján Sándor vállalkozó.

Az országosan jubiláló Príma díj 7. Zala megyei díjkiosztóján a díszvendégek sorában foglalt helyet többek között Demján Sándor, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) elnöke, és Darja Bavdaz Kuret aszszony, Szlovénia magyarországi nagykövete.


Köszöntõjében Manninger Jenõ, a Zala Megyei Közgyûlés elnöke felhívta a figyelmet arra, hogy napjaink válsággal küzdõ világában különösen nagy szükség van arra, hogy megálljunk egy pillanatra és körülnézzünk a környezetünkben, kik azok, akik különösen jól dolgoznak, tevékenységükkel, eredményeikkel kiemelkednek közülünk, és példát mutatnak.
A megyegyûlés elnökének köszöntõ szavait követõen Cseresnyés Péter városunk polgármestere, a Prima Primissima Díj jelentõségérõl elmondta: „a felelõs gondolkodás kiváló példája, amely az ország kitûnõségeinek, szellemi, kulturális, közéleti és sport területén dolgozó egyéniségeinek elismerését szolgálja. A munka, az értékteremtés, és sok esetben egy egész életpálya elismerése. Köszönet érte, hogy ennek a hangulatát, szellemiségét az itt élõ és dolgozó vállalkozók elhozták Zalába is. A Prima Díj, olyan közülünk való emberek elismerésére szolgál, akiknek egy része országosan elismert, mások pedig a helyi közösség megbecsült tagjai, és teljesítményükkel, tudásukkal, munkásságukkal, sok esetben egész életükkel adtak valami pluszt a megyének. A Prima Díj azt hirdeti: érdemes dolgozni, érdemes tenni a közösségért. Olyan ez, mint a család. A jó szülõk nem kényszerítenek, hanem példát mutatnak gyermekeiknek.”
A kulturális mûsorral fûszerezett köszöntõk után elõször az Év Zalai Vállalkozója Díjak átadására került sor. A VOSZ Zala Megyei Szervezete elnökségének döntése értelmében a Zalai Év Vállalkozója Díjat gazdasági teljesítményéért idén kilenc vállalkozás nyerte el.
A díjak átadását megelõzõen köszöntõ szavaiban Demján Sándor hangsúlyozta: a társadalom gazdasági alapon nyugszik. Ha az életünk nem jó hangulatú, ha nem kötõdnek egymáshoz közösségek, akkor nem lehet boldog élet. Megható számomra mindaz, amit itt láttam, és meg kell dicsérnem a megyei elnök urat is a szervezésért. A megye és a városok összefogását nézve, a „magyar Toszkánának” hívom Zala megyét. Összefogásra biztatom önöket annak érdekében, hogy erõs legyen a gazdaság, hiszen a gazdagság teremti meg annak lehetõségét, hogy ne asszimilálja a globalizációs-világ Magyarországot. Végezetül azt kívánta, tartsa meg a megye a hagyományait, a szépségét, és a fiatalok itt boldoguljanak.
Az év zalai ipari szolgáltatója az Akvaszig Kft., fémipari szolgáltatója a Metal-System Kft., élelmiszeripari vállalkozása a Zalaco Zrt., faipari szolgáltatója az Eurofa 2000 Kft., lakberendezési vállalkozása pedig a Kanizsa Trend Kft. lett. Az év zalai cukrászdája címet a Gerõ Kft. és a Fiáker Gastro Kft. érdemelte ki. Az év vendéglátó szolgáltatója a Cezar Winery Kft. pincészete, az év asztalosipari vállalkozása címet pedig a Fabak Kft. nyerte el.
A szervezõk tíz kategóriában tettek javaslatot a Prima-díjasok személyére. A Zalai Prima Díjat és a vele járó egymillió forintot – Ágh Töttõ Edit festõmûvész, a Batthyány Lajos Gimnázium, Ecsedi Erzsébet színmûvész, a Kanizsa Lovas Klub, a Kerka Táncegyüttes, Kunics Zsuzsa történészmuzeológus, a Pannon Egyetem nagykanizsai kampusza, Pulai Sándor építész, Turbuly Lilla író, költõ, kritikus, valamint a Zalaegerszegi Városi Fúvószenekar közül – a zsûri döntése alapján a lenti Kerka Táncegyüttes, a Zalaegerszegi Városi Fúvószenekar és a Kanizsa Lovas Klub kapta. A közönségdíjat szintén a Kerka Táncegyüttes vehette át.
(Az eseményen készült további fotóinkat a www.kanizsaujsag.hu galériájában tekinthetik meg.
B.E.

További képek a galériában.



2012-10-29 13:33:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül