Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893238    








Honlapkeszites

Keressen üzleti partnert a kamarai adatbázisból!

Egy tavaly novemberben meghozott törvény szerint 2012. március végéig minden cégnek, vállalkozásnak regisztrálnia kellett a területileg illetékes kereskedelmi és iparkamarában, ötezer forintos díj megfizetésével és adatlap kitöltésével. A https://www.kamreg.hu/mkkir/kereso.html oldalon elérhetõ országos adatbázisban minden érdeklõdõ kereshet a rendezett regisztrációval rendelkezõ vállalkozások között. - tájékoztatta a kanizsaujsag.hu-t a Nagykanizsa Kereskedelmi és Iparkamara.

Az adatbázis adattartalmáról a kamarai törvény rendelkezett, ez alapján egy vállalkozással kapcsolatos nyilvános adatok a következõk: adószám, név, regisztrációs szám, cégméret, cégtípus, székhely, fõtevékenység, egyéb végzett tevékenységek leírása. Ha a vállalkozás hozzájárult, további adatai is nyilvánosak: statisztikai létszám, nettó árbevétel, export/import tevékenység.


Az adatbázisban egy vagy több paraméterre (adószám, név, megye, település, tevékenység) is kereshetünk egyszerre. A tevékenységet szövegesen adhatjuk meg, a program töredékszóra keres, akár a fõtevékenységben, akár az egyéb tevékenységek leírásában szerepel a beírt szótöredék, megtalálja a vállalkozást.
Az adatbázis aktualizálásáról a vállalkozások maguk gondoskodnak az adatváltozások átvezetésével vagy a kamarákhoz történõ bejelentésével.
A jövõ év folyamán megvalósul a kamarai regisztrációs adatbázis és a cégadatbázis, valamint az egyéni vállalkozói adatbázis online összekötése. Ennek segítségével mindig naprakész adatok között kereshetnek a nyilvántartásban.

Kanizsa



2012-11-02 08:00:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül