Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56948219    








Honlapkeszites

Megszépült a kiskanizsai Sarlós Boldogasszony templom

A felújítást követõen szentmise keretében áldotta meg a megszépült kiskanizsai templomot Balás Béla kaposvári megyéspüspök. Az ünnepi eseményen a város képviseletében megjelent Cseresnyés Péter polgármester és Dénes Sándor alpolgármester..

A kiskanizsai Sarlós Boldogasszony templom már hosszú ideje várt a felújításra. Falain megjelentek a vizesedés nyomai, és a 2010-es jégverés is csak rontott a helyzeten. Ekkor határozta el a plébánia képviselõtestülete, hogy hozzáfog a templom külsõ megújításához, ami a hívek áldozatának, az önkormányzatnak, s a kaposvári püspökség támogatásának köszönhetõen már tavaly befejezõdött.


Idén a templombúcsút követõ héten elkezdõdtek a tervbe vett belsõ munkálatok is: a falak festése, a templomkövezet cseréje (tardosi márvánnyal), a padok felújítása, a fûtésrendszer korszerûsítése. Pályázat híján a plébánia saját erõbõl fogott hozzá a templom szépítéséhez. Nagy segítséget jelentett a kiskanizsai származású Kuti Éva középiskolai tanárnõ nagylelkû adománya, amely nélkül a tervbe vett munkálatokat az egyházközség nem tudta volna egy év alatt elvégezni.
Ebben az évben sikerült a fõrhénci mûemlék kápolna külsõ renoválását is befejezni, valamint a Sarlós Boldogasszony Közösségi Házat alászigetelni.
A szentmisén, homíliájában Balás Béla püspök arra szólított, hogy ezekben a nehéz idõkben ne engedjünk a csábításnak, ami annyira sújtja a magyarságot: a belenyugvásnak, a fásultságnak. Megõrizni a hitet nehéz feladat, amikor a divat más irányba tereli az embereket, de meg kell maradni ezen a szûk és nehéz ösvényen. Mindez emberpróbáló feladat ugyan, mert a széles úton többen haladnak, de rossz irányban. Jó lenne, ha nemcsak a templom szépülne meg kívülrõl-belülrõl, hanem az emberek is – emelte ki prédikációjában a fõpásztor.
Az ünnepi szentmise végén Dr. Páhy János, az egyházközség plébánosa köszönetet mondott mindazoknak, akik anyagilag, munkájukkal vagy más módon hozzájárultak a munkálatok sikeres befejezõdéséhez – olvashattuk azon a kiállításon, mellyel, a 140 évvel ezelõtt épült templom történetérõl is megemlékeztek, ezzel is ünnepélyesebbé téve az eseményt.

Tovább lépek a galériába.

B.E.



2012-11-09 08:22:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül