Ma 2024. 11 22.
Cecília, Filemon napja van. Látogatók száma : 57025370 |
||||||||||
|
Nyalánkságok fellegvára
Édes, sós, reformreceptek alapján készült, sok esetben házi jellegû, ám mûvészi igénnyel megformált torták és sütemények mesebeli „mézeskalács házzá” varázsolták a Kanizsa Centrumot szombaton. A 2. alkalommal megtartott Tortafesztivál a nyalánkságok, nassolnivalók kavalkádja rekordszámú, sok ezer fõ látogatót vonzott a bevásárlóközpontba. Elég csak az elmúlt években hatalmas sikernek örvendõ Fánkfesztiválra, vagy a tavaly – Pintér Szilvia cukrász ötlete alapján- létrehozott Tortafesztiválra gondolnunk. S hogy e két rendezvényben mi a közös? Egyrészt a gasztro-kalandozás helyszíne, a frekventált helyen található, a jól megközelíthetõ Kanizsa Centrum, másrészt pedig a minden korosztály érdeklõdésével, ízlésével egy „nyelvet beszélõ” étel- és kultur-kínálat kettõse. Ám, ahogy tartja a mondás, minden változik, hisz a kor és az emberek igényei újabb kihívások elé állítják a szervezõket. A Tortafesztivál esetében az ötletgazda cukrászhölgyön kívül a Milassin Tamás vezette Kanizsa Centrum marketingmûhelyének csapatát és a társszervezõ VOKE Kodály Zoltán Mûvelõdési Ház kollektíváját. A rendezvényt létrehozó, lebonyolító gárda ezúttal is jelesre vizsgázott: ennek ékes bizonyítéka a 38 egyénileg/csapatban indult versenyzõ Pécstõl egészen Nagykanizsáig. Amatõrök és profi háziasszonyok, cukrászok megmérettetése a burkolt (dísztorta), krémes, grillázs, cup cake, sós, édes, reform süti/tortakategóriákban, melyekbõl a délutáni ünnepélyes megnyitót megelõzõen is kóstolgathatott a látogatóközönség. Kámánné Szép Terézia beszédét követõen a színpadot – szó szerint- belakta a színes programpaletta: zene, tánc, különféle bemutatók fûszerezték meg a szombat délutánt, különösen abban az esetben, ha valaki már jól „berakta” hasát a nevezõk remekmûveivel. Melyek a szaktekintélyeknek örvendõ zsûri szerint is merészek, kalandozóak voltak ugyan, ám vitathatatlanul finomak. Sinkovits Tamásné Müller Katalin, Czeglédi László és Farkas Vilmos szerint egy jó süti, vagy torta titka a kiváló alapanyagokban rejlik. A Tortafesztivál megálmodója, Pintér Szilvia is ezen a véleményen volt, hozzátéve még azt is, hogy: a legfontosabb az, hogy szívvel-lélekkel süssünk, bátran, akár saját ügyességünkkel kísérletezve. Talán ezért is kimagasló még a nevezõk létszáma is, amely egyértelmûen túlnõtte a tavalyi rendezvény sikerét. Ezzel egyetértett a Kanizsa Centrum marketingmûhelyének szervezõ csapata és Kámánné Szép Terézia, a társszervezõ VOKE Kodály Mûvelõdési Központ igazgatója is, ahogy azzal is, hogy a jó hangulat titka nemcsak az édességekben rejlett, hanem a kísérõprogramokban is, mind a színpadon, mind pedig az ételpultok tõszomszédságában - ahol természetesen a nyalánkságok jegyében karamell-bemutató, marcipánformázás várta – még non plus ultra - a nassolni vágyókat. Egészen Tortafesztivál esti fináléjáig, amikor minden kategóriában díjazták és jutalmazták értékes nyereményekkel a legérdemesebbeket. További képek a galériában.
MAGAZIN ROVAT >>> |
FRISS HÍREK
15:22 - Indul a Filmklub
11:44 - Évadkezdés a Hölgyklubban
09:52 - A csonthéjba zárt egészség
05:10 - Emlékül
05:05 - Idõsek sportnapja
04:39 - Fókuszban a madarak
16:16 - Ünnepi program - Október 6.
14:52 - Figyelem! Idõpontváltozás!
|