Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892364    








Honlapkeszites

Jövõre 145 milliárd forint jut közfoglalkoztatásra

Jövõre 145 milliárd forint jut közfoglalkoztatásra, a cél, hogy 2013-ban és 2014-ben háromszázezer ember juthasson munkához - mondta a belügyminiszter a közfoglalkoztatási programok szervezésében és végrehajtásában kiemelkedõ tevékenységet végzõ önkormányzatok részére szervezett ünnepségen Budapesten.


Pintér Sándor ugyancsak célként jelölte meg, hogy a jellemzõen márciustól októberig végezhetõ mezõgazdasági munkák mellett olyan programokat dolgozzanak ki, amelyek lehetõvé teszik, hogy a közfoglalkoztatásban résztvevõk egész évben dolgozhassanak.

A miniszter a mezõgazdasági, elsõsorban a növénytermesztési programokat nevezte a legsikeresebbeknek. Hozzáfûzte: a zöldségekbõl, gyümölcsökbõl szociális támogatást is adtak iskoláknak, óvodáknak, idõsek otthonának.

Kitért arra, hogy idén 132 milliárd forint volt a költségvetésben közfoglalkoztatásra, összességében 270 ezer ember jutott munkához ebbõl a keretbõl.

Pintér Sándor a jövõre rendelkezésre álló több forrás mellett a továbbfejlõdés fontosságát hangsúlyozta. Megjegyezte azt is, hogy gyûjtik a gyakorlati jó tapasztalatokat, ötleteket és lehetõségeket. Megismételte: a cél, hogy szociális szövetkezetek alakuljanak és azok önfenntartóak legyenek.

Emlékeztetett arra, hogy a megújult közfoglalkoztatás célja az volt: az egészséges emberek ne segélybõl, hanem munkából éljenek, s a gyerekeik tudják, hogy a megélhetésért dolgozni kell.

A tárcavezetõ az ünnepségen 22 települési önkormányzat vezetõjének nyújtott át elismerõ oklevelet.

Az önkormányzatok a közfoglalkoztatást szervezõ munkájuk folytatásához és a mintaprogramjaik továbbfejlesztéséhez további, legfeljebb kétmillió forint összegû támogatásban részesülnek. A 22 települési önkormányzat a támogatást kérelem útján igényelheti, a program 2012. december 1-jével indul.

MTI - Kanizsa



2012-11-18 03:10:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül