Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56948861    








Honlapkeszites

Lezárult az „Idõsek Hete”

A kiemelt figyelem, törõdés mellett zenés, táncos, ügyességi programok színesítették az „Idõsek hete” rendezvénysorozat berkein belül városunk és környezõ térségünk szépkorú lakóinak mindennapjait. Az Egyesített Szociális Intézmény szervezésében lezajlott ünnepi esemény záróakkordját pénteken kiadós vacsora, kulturális mûsor és nem utolsó sorban báli hangulat koronázta meg.


Több helyszínen zajló, minden igényt maximálisan kielégítõ programok jellemezték a 19. alkalommal megtartott „Idõsek Hetét”. A rendezvénysorozat harmadik napján – a Zrínyi úti Idõsek Klubjában – az ezüst generáció kézügyességét próbára tévõ, alkotó kezek mûhelyébe várták az érdeklõdõket. Gyöngyfûzés, képeslapkészítés, és a régi idõk hangulatát megidézõ csuhébaba készítés egyaránt szerepelt a délutánba nyúló kreatív programon. A Kodály utcai Klubban sem kellett unatkozniuk a lakóknak, tagoknak, ugyanis a csütörtököt Dr. Csákai Iván önkormányzati képviselõ, a „Segíts az Élet Alkonyán Alapítvány” elnökének gondolatai, a Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés Mûvészeti Iskola néptánc körének interaktív mûsora, Farkas Miklós tangóharmonika estje és természetesen finom vacsora tette teljessé.
Az „Idõsek Hete” rendezvénysorozat fináléjának – mint az elmúlt évek folyamán – ezúttal is a Teleki utcai Idõsek Otthona és Idõsek Gondozóháza adott otthont. A záró gálán Koller Jutka intézményvezetõ üdvözlõ beszédében az idõseket, a meghívott vendégeket, a városvezetést képviselõ Jerausek Istvánt, és Dénes Sándort köszöntötte. Ezt követõen az alpolgármester nyitotta meg a rendezvényt. Szavaival nemcsak szeretettel szólította meg a jelenlévõket, hanem arra is utalt, miért fontos törõdéssel, óvó féltéssel körbevennünk azt a korosztályt, akik – értünk -, a jövõ generációért annyi mindent megtettek. „Hagyomány, hogy minden év novemberében tisztelettel és szeretettel emlékezünk idõsödõ embertársainkra. Önöket köszöntjük, akik egész életükben azon dolgoztak és fáradoztak, hogy nekünk, nekik jobb életük legyen, mint amilyen önöknek adatott. Senki nem szorul rá annyira a szeretetre, a figyelemre, a törõdésre, mint a gyermekek és az idõs emberek. Nagyon fontos az is, hogy ez a fajta figyelem, együttlét, ne csak ezen a héten legyen, hanem az év egyéb munkás napjain is. A társadalomnak és a fiatal generáció tagjainak is fontosak az idõs emberek, hiszen egy élet bölcsességét hordozzák magukban. Sajnos, a mai rohanó világunkban egyre kevesebb a lehetõség, talán néha nem is igénylik, hogy az idõsödõ emberek tudását, tapasztalatát megkérdezzék, átvegyék, vagy akár továbbadhassák. Tudjuk, sajnos nem mindenkinek adatik meg az, hogy idõsödõ korára a családja viselje a gondját, ezért nagyon fontos az idõsek otthona, gondozóháza, ahol szeretetben érezhetik magukat az idõs emberek. Dicséretemet és elismerésemet illetik az Idõsek Hete rendezvény szervezõi, az Egyesített Szociális Intézmény dolgozói, munkájukat köszönöm, hisz tudjuk: mindannyian, akik itt dolgoznak, áldozatos fáradtságot nem kímélõ szeretetteljes munkát végeznek a gondozóház falai között – köszönöm mindezt a város vezetése nevében. Szeretetteljes munka és feladat az itt dolgozóké. Pál apostol korintusiakhoz írott elsõ levelében olvasható: A szeretet türelmes, a szeretet jóságos. A szeretet nem irigykedik, nem kérkedik, nem fuvalkodik fel. Nem viselkedik bántóan, nem keresi a maga hasznát, nem gerjed haragra, s nem rója fel a rosszat. Nem örül a hamisságnak, de együtt örül az igazsággal. Mindent elfed, mindent hisz, mindent remél és mindent eltûr. A szeretet soha el nem múlik.”
Dénes Sándor beszéde után a Piarista Iskola 4. és 6.osztályos diákjainak ünnepi mûsora nyújtott testi, lelki feltöltõdést az otthonban élõknek. A fiatalok – mind az alsós, mind pedig a felsõ tagozatosok - pedagógusaik jóvoltából olykor megható, olykor pedig humoros és elgondolkodtató élet-és mesevilágot varázsoltak az idõseknek, ahogy a szárnypróbálgató bûvésztanonc is.
A rendezvény, melyen köszöntötték az intézmény legéltesebb korú lakóit is, mulatós, báli zenei hangulattal kísért vacsorával zárult.
Sz. Zs

További képek a galériában.



2012-11-19 09:14:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül