Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893048    








Honlapkeszites

Vállalkozók szakmai konzultációja

Szakmai konzultációt tartott a Polgármesteri Hivatal és a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara a Vasemberházban. A találkozóra a húsz legnagyobb létszámú és adófizetõ céget hívta meg a város polgármestere és a kamara elnöke.
A rendezvényt követõen Cseresnyés Péter polgármester és Dr. Polay József, a kamara elnöke tájékoztatta a sajtó képviselõit a tanácskozáson elhangzottakról.


Elöljáróban Cseresnyés Péter elmondta, másfél évvel ezelõtt határozták el a kamara elnökével, hogy a helyi vállalkozásokkal, vállalkozókkal mindenképpen ki kell alakítani egy olyan kapcsolatot, melynek segítségével közösen tudják támogatni a város és a városkörnyék fejlõdését, ’hisz mind a vállalkozóknak, mind az önkormányzatnak az az érdeke, hogy itt helyben találja meg minden kanizsai és Kanizsa környéki polgár a számítását. Az önkormányzat ebben a helyi politikájával tud közremûködni, de igazán a gazdasági élet szereplõin múlik, hogy milyen munkát tudnak adni. Az elsõ fórumon a bemutatkozás mellett a problémafelvetésen volt a hangsúly, most a második alkalommal a továbblépés lehetõségérõl beszélgettek, bemutatva azt is, hogy a város mit tett az elmúlt egy évben, jelenleg miben gondolkodik, és ebbe a folyamatba mivel tudnak bekapcsolódni az egyes vállalkozások. – Eredményes volt a mai nap – jegyezte meg a polgármester, ’hisz amint a háttérzaj is mutatja, még zajlik a tanácskozás, a vállalkozások vezetõinek beszélgetése, és a kiszûrõdõ hangokból megítélve arról beszélnek, hogyan lehet a cégek között meglévõ kapcsolatokat elmélyíteni, vagy éppen a továbblépéshez új területekkel kiszélesíteni. Természetesen a város a vállalatvezetõk, illetve a vállalkozások kezében lévõ tudást, tapasztalatot igénybe kívánja venni akár tanácsadói szinten, vagy éppen közvetlen operatív tevékenységben, közremûködõként is.
Dr. Polay József kamarai elnök az elhangzottakhoz hozzátette: a polgármesteri tájékoztatót követõen Kreativitás és innováció címmel, valamint a szakképzés helyzetérõl hangzott el elõadás. A konzultáció során felvetõdött, hogy a kamara szervezzen a helyi vállalkozások körében egy olyanfajta együttmûködést, amellyel segíteni tudják például az egymástól történõ vásárlást, és a részvételt egymás beruházásaiban. Továbbá fontosnak tartották a Város- és Gazdaságfejlesztési Tanács megalakítását, melynek az elõzetes egyeztetés alapján a polgármester lenne az elnöke, társelnöke pedig a kamara elnöke.
Végezetül Dr. Polay József elárulta, a konzultáció folytatódik, december 6-án a kis- és középvállalkozókkal ül le a város és a kamara vezetése. A fórumra meghívták a legnagyobb magyar bank, az OTP Bank képviselõit is, akik a fejlesztési hitellehetõségekrõl adnak tájékoztatást.

 

B.E.



2012-11-24 07:52:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül