Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892394    








Honlapkeszites

Elfogadták Zala megye területfejlesztési koncepcióját

A Zala Megyei Közgyûlés társadalmi egyeztetést követõen, a javaslatok figyelembe vételével átdolgozva szerdán elfogadta a megye területfejlesztési koncepcióját, amely a gyógy- és egészségturizmusra, valamint a megújuló energiákra épít.

Manninger Jenõ (Fidesz-KDNP), a megyegyûlés elnöke kiemelte, hogy az elõzetes információk szerint a 2014-2020 közötti idõszakra vonatkozó uniós támogatási stratégiában kiemelten szerepelnek majd a hálózati programokra, térségi programokra fordítható források. Fontos szerep jut a kutatás-fejlesztés és az innováció erõsítésére, a környezetvédelemre, a fenntartható közlekedésre, a foglalkoztatás elõmozdítására, a kis- és közepes vállalkozások, illetve a mezõgazdaság versenyképességének javítására.


Utalt arra, hogy Zala megye helyzetelemzésébõl kiderül: a gazdasági válság a magyarországi átlagnál is jobban sújtotta a megyét. Az aprófalvas szerkezeten túl hátrány, hogy nincsenek nagyvárosok, s ezt elsõsorban a két megyei jogú város szorosabb együttmûködésével kellene ellensúlyozni. Részben hiányosak a közlekedési kapcsolatok, de így is jelentõs a megye logisztikai szerepe.
Manninger Jenõ hangsúlyozta, hogy a jövõbeni fejlesztések alapja a Zöld Zala program lehet, vagyis a természet adta elõnyöket kell ezután is megõrizni és kihasználni. Zalának a gyógy- és egészségturizmus, a megújuló energiatermelés és iparának fejlesztésével, valamint az energiahatékonyság javításával van elõrelépési lehetõsége.

 

MTI - Kanizsa



2012-11-28 18:07:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül