Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56948919    








Honlapkeszites

Újabb országos elismerést kapott a nagykanizsai szakképzés

Az 1989-ben alakult Magyar Szakképzési Társaság 1993-ban középtávú fejlesztési programot készített a magyar szakképzés korszerûsítésére, ennek részeként határozta el, hogy évente szakképzési díjat – elismerõ oklevél és aranygyûrû – alapít. Az évente odaítélt magas elismerést azok a köztiszteletben álló személyek kapják, akik hosszabb ideje tagjai a Magyar Szakképzési Társaságnak, egy, vagy több tagozatban eredményes munkát végeznek, országos jelentõségû tevékenységet folytatnak a magyar szakképzés korszerûsítése, fejlesztése érdekében.

Az idei évben a „Szakképzésért díj”-at 2012. 11. 29-én a MSZT éves közgyûlésén Mérksz Andor a Nagykanizsa és Térsége TISZK Nonprofit Kft. ügyvezetõje kapta.


Kiérdemelte az elismerést, hiszen napjainkig példát mutat az élethosszig tartó tanulásban. Vezetõi erényei hamar megmutatkoztak a tanári ranglétra minden fokán. Elévülhetetlen érdemeket szerzett a szakképzés racionalizálásában a szervezeti, szakmai és emberi problémák sikeres kezelésében. Az összevont Zsigmondy Vilmos és Széchenyi István Szakképzõ Iskola vezetése alatt az intézmény küllemében megújult, az oktatás-nevelés területén pedig nemcsak korszerûsödött, hanem érzékelhetõen sikeresebbé is vált. Nevéhez fûzõdik többek között az országosan egyedülálló megújuló-energia gazdálkodási technikus képzés pedagógiai dokumentációjának kidolgozása és az oktatás elindítása. Sikeresen szervezte és bonyolította a TÁMOP 2.2.1 és a TIOP 3.1.1 pályázatokat, melynek eredményeként megalakult egy XXI. századi korszerû szakképzési centrum, a KanizsaTISZK Nagykanizsán. Aktív tagja a Gazdálkodási Tudományos Társaságok Szövetségének és résztvevõje volt annak a delegációnak, amely eredményesen képviselte az MSZT-t a Sepsiszentgyörgyön megtartott regionális konferencián.
A TISZK minden dolgozóját büszkeséggel tölti el a magyar kitüntetés híre, amely tovább erõsíti a szervezet erejét és segíti a jövõ igazán nem könnyû feladatainak megoldását.



2012-12-05 11:15:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül