Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893344    








Honlapkeszites

Növelik a jegyvizsgálók számát a vonatokon

Éves szinten több milliárd forintos bevételkiesést okoznak a MÁV-START Zrt.-nek a menetjegy vagy bérlet nélkül, illetve jogosulatlanul igénybe vett kedvezményekkel utazók, ezért a társaság fokozott jegyvizsgálattal szorítaná vissza a bliccelést.
 


A vasúttársaság keddi közleményében ismerteti: annak érdekében, hogy a menetjegyek, bérletek ellenõrzése még a legnagyobb utasforgalmú napszakokban is teljes körû lehessen, az év végéig növelik a MÁV-START vonatain szolgálatot teljesítõ jegyvizsgálók számát. Az erõsítésekre elsõsorban a csúcsidõszakokban kell számítani, hiszen a kisebb utasforgalmú órákban az alaplétszámmal is el lehet jutni minden utashoz.
A vasútvállalat célja az intézkedéssel és annak elõzetes nyilvánosságra hozatalával az, hogy visszaszorítsa az érvényes menetjegy vagy bérlet nélküli utazásokat, illetve a kedvezmények jogosulatlan igénybevételét.
Az idén már több százezer esetben kellett a jegyvizsgálóknak intézkedniük a vonatokon a visszaélések miatt, ilyenkor pótdíj megfizetése, vagy a személyes adatok hitelt érdemlõ megadása válik szükségessé. Ha az utas nem mûködik együtt, ki kell zárni az utazásból, akár rendõri közremûködéssel is, ha szükséges - figyelmeztet a vasúttársaság.
A bliccelés visszaszorítása érdekében jegyértékesítõ automaták telepítését, megerõsített pénztári szolgálatot, idõszakosan növelt jegyvizsgálói jelenlétet, illetve a peronkapus rendszer egy-egy napra visszaállított, átmeneti mûködtetését is tervezi a vasúttársaság.

 

MTI - Kanizsa



2012-12-12 06:41:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül