Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893340    








Honlapkeszites

70 éve alakult meg a MAORT

A MAORT megalapításának 70. évfordulója alkalmából június 11-én ünnepséget rendez a Magyar Olajipari Múzeum Zalaegerszegen, a Hotel Balaton konferenciatermében.

A rendezvény fõvédnöke: Hernádi Zsolt a MOL Rt. elnök-vezérigazgatója és Mosonyi György vezérigazgató, MOL Csoport. A szimpózium levezetõ elnöke Dr. Dank Viktor, a MOIM Alapítvány elnöke. A rendezvény elsõ részében elõadások hangzanak el többek között Az EUROGASCO és a MAORT termelési módszerei, A magyar gazdaság, politika és a MORT, A MAORT lakótelepek, Az olajkorszak és hatása a falusi mindennapokra a zalai településeken, a Szövetséges légitámadások a MAORT üzemek ellen 1944-ben, A MAORT egy egykori dolgozó szemével, Az Egyesült Államok és a MAORT államosításának kérdése, A MAORT jogutódja a MOL Nyrt. Napjainkban témakörökben.


A hozzászólásokat követõen könyvbemutatóval folytatódik a program. Srágli Lajos: A politika csapdáin át. A MAORT története 1938-1948 címû könyvét Dr. Dank Viktor mutatja be. Ezt követõen szoboravatóval és kiállítás-megnyitóval folytatódik az ünnepség a Magyar Olajipari Múzeumban. Péceli Béla mellszobrát Mosonyi György a MOL Csoport vezérigazgatója leplezi le. A MAORT címû kiállítást Aspen Rosell asszony nyitja meg az Amerikai Egyesült Államok Nagykövetségének képviseletében.
A rendezvény létrejöttét a MOL Csoport és a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.
B.E.



2008-06-02 14:45:40


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül