Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893358    








Honlapkeszites

Emléktábla és teremavató

A Kanizsai Olajos Szeniorok Hagyományápoló Köre és az OMBKE KFVSZ nagykanizsai helyi szervezete a MAORT-telepen tartotta legutóbbi összejövetelét.

Az abc melletti lakóépületben élt hosszú ideig a 2005-ben elhunyt Buda Ernõ, gyémántdiplomás bányamérnök, városunk és Zala Megye díszpolgára. A ház elé két évvel ezelõtt emlékfát ültettek az olajos szeniorok, most pedig emléktáblát helyeztek el a tiszteletére. Az ünnepségen az ország szinte minden részérõl megjelentek volt munkatársai, tisztelõi és a ház lakói, akik eddig is gondozták az emlékfát. A megjelenteket a hagyományápoló kör nevében Udvardi Géza köszöntötte, majd Andor József, a fát elültetõ nyugalmazott erdõmérnök, címzetes egyetemi tanár, városunk díszpolgára megható szavakkal emlékezett Ernõ bácsira. Illyés Gyula gondolatait idézte: A fák a szél kihívásai ellen a gyökereikkel védekeznek. Ernõ bácsi is a gyökereivel védekezett az életben mindazok ellen, akik nem úgy tették a dolgukat, mint ahogy kellett volna.


A MAORT teleprõl a Zsigmondy-Széchenyi Szakképzõ Iskola Erdész utcai tantelepére indultak a megjelentek, ahol felavatták a márciusban, tragikus körülmények között elhunyt Trombitás István olajmérnök, a Kõolaj- és Földgázbányászati Vállalat egykori vezérigazgatója emlékére kialakított Trombitás István Termet.
Trombitás Istvánra, mint oktatóra, az iskolával való kapcsolatára Császár Béla olajmérnök-tanár emlékezett. Beszédében Merksz Andor, az intézmény igazgatója kiemelte: a két személy azt a múltat, azt az õskort képviselte az olajiparban, amely napjainkig kiható fejlõdést indított el Magyarországon. Mind a ketten kötõdtek az iskolához és segítettek mindabban, aminek az eredményét a jövõ fogja hasznosítani.
A program zárásaként a résztvevõk megtekintették az energiapark és a tantelep létesítményeit.
B.E.



2008-06-02 14:46:16


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül