Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56948804    








Honlapkeszites

Bemutatkozott a hat zalai járási vezetõ

Zala megye hat járását jogász, államigazgatási és szakmérnöki végzettségû szakemberek irányítják januártól, elsõdleges feladatuk az új típusú kormányablakok kialakítása lesz - közölte szerdai sajtótájékoztatóján Zalaegerszegen a Zala Megyei Kormányhivatal vezetõje.


Rigó Csaba elmondta: a járások vezetõi valamennyien nagy tapasztalattal rendelkeznek. Hárman jogász végzettségûek, ketten államigazgatási szakemberek, egyiküknek pedig földmérõ üzemmérnöki diplomája van. Elsõdleges feladatuk lesz az állampolgárok bizalmának visszaszerzése, illetve az új típusú kormányablakok kialakítása.
A mintegy 290 ezer lakosú Zala megyében hat járási székhelyhez tartozik majd a 10 város és további közel 260 település. A zalaegerszegi járás a legnagyobb, ahol 103 ezren élnek, a nagykanizsai 81 ezer, a keszthelyi 52 ezer, a lenti 21 ezer, a letenyei 17 ezer, a zalaszentgróti pedig 16 ezer lakosú körzet.
Rigó Csaba elmondta: januárban elkezdõdik az új típusú kormányablakok kialakítása, ezek az év végéig mind a tíz zalai városban megnyílnak. Január másodikától a zalaegerszegi és a nagykanizsai okmányiroda azonban már meghosszabbított, reggel nyolctól este nyolcig tartó nyitva tartással várja majd az állampolgárokat.
A tájékoztatón a kormánymegbízott bemutatta valamennyi új járási vezetõt.
Drávecz Gyuláné, aki jelenleg Bázakerettye körjegyzõje, Lenti járási hivatalát vezeti majd.
Koczka Csaba, a zalaegerszegi polgármesteri hivatal közigazgatási osztályának vezetõje irányítja majd a zalaegerszegi járási hivatalt.
Józsa Zsanett, Zalakaros jegyzõje januártól Nagykanizsán látja el a járási hivatalvezetõi feladatokat.
Molnár Szilárd, aki egy földmérõ és ingatlanközvetítõ vállalkozást irányított mostanáig, a jövõ évtõl Zalaszentgrót járási hivatalvezetõje lesz.
Szendrõdi Gabriella mostanáig Surdon volt jegyzõ, a jövõben a letenyei járást vezeti.
Varga Andrea jelenleg Vonyarcvashegy jegyzõje, aki januártól a keszthelyi járás hivatalvezetõjeként tevékenykedik majd.

MTI - Kanizsa


 



2012-12-19 11:36:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül